Спікери Сенатів Польщі й Чехії шоковані побаченим в Ірпені, Бучі й Бородянці (фото)

Photoeditorsdk Export (1) (1)

Спікери Сенатів Польщі й Чехії Томаш Гродзький і Мілош Вистрчіл поділилися у твіттері враженнями від побаченого вчора під час візиту в Ірпінь, Бучу й Бородянку.

«Ми в чеському Сенаті знаємо, що відбувається в Україні, але вважаємо за необхідне та правильне побачити цей жах на власні очі. Якщо хтось каже, що нібито мародерства, варварських вчинків і звірств не було – ми побачили, що ви помиляєтесь», – написав Мілош Вистрчіл. 

Він додав, що спільним завданням і метою європейців після закінчення війни має бути розбудова «нової, сильної та вільної України».

«Коли я кажу «спільне», я маю на увазі чітку пропозицію щодо перспективи повноправного членства України в ЄС», – підкреслив спікер.

«Ми відвідали Бородянку, Бучу та Ірпінь. Я шокований побаченим. Це Голгофа ХХІ сторіччя. Ганебній агресії РФ проти України немає виправдань. Ми вшановуємо загиблих і схиляємо голови перед героїчними захисниками… Звірства російських військових гірші, ніж можливо уявити. Це геноцид! Про це я говорив у промові у Верховній Раді», – зазначив, у свою чергу, Томаш Гродзький. 

Нагадаємо, під час зустрічі зі спікерами польського й чеського Сенатів міський голова Ірпеня Олександр Маркушин розповів їм про злочини російських загарбників проти мирних жителів міста. Він також подякував зарубіжним гостям «за те, що поширюють у світі інформацію про жорстокість і нелюдську поведінку окупантів в Україні, а також за те, що виявляють величезну підтримку українським і, зокрема, ірпінським жінкам та дітям, які були вимушені покинути рідну країну і рідне місто».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300