Статтю про «Кочур-Фест» опублікувала центральна газета Сербії

72533431 2561924080760765 4865964484830691328 O 1024x683

Про I Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів «Кочур-Фест», який відбувся нещодавно в Ірпені та Києві, розповідається в статті, опублікованій центральною газетою Сербії «Політика» за 22 жовтня. Автор статті – учасник фестивалю, сербський письменник і перекладач Милутин Джуричкович. Про це повідомив один із організаторів «Кочур-фесту», секретар Європейської академії наук, мистецтва і літератури Дмитро Чистяк.

Милутин Джуричкович розповів читачам про класика українського перекладу, поета, літуратурного критика і педагога Григорія Кочура, на честь якого названий фестиваль. Зазначив, що Григорій Кочур перекладав і твори відомого сербського письменника Момчила Настасієвича.

Автор статті повідомив про низку фестивальних заходів: публічну лекцію на тему «Сучасні українсько-романські культурні взаємини: вчора, сьогодні, завтра», круглий стіл «Поширення української літератури за кордоном: виклики і перспективи», літературну зустріч, присвячену Чингізу Айтматову, в якій узяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизстану в Україні Жусупбек Шаріпов та автор виданої в українському перекладі книги про великого письменника, професор Османкун Ібрагімов. Згадав Джуричкович і про свою зустріч із юними читачами в Ірпінській міській бібліотеці, яка відбулася за участю українських дитячих письменників.

Милутин Джуричкович відзначив роль Ірпінської міської ради в організації «Кочур-Фесту». За його словами, фестиваль був «збагачений відвідуванням музею, бібліотеки, міської ради, Парку письменників» в Ірпені.

Нагадаємо, I Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів проходив в Ірпені та Києві з 10 по 13 жовтня. Крім вищеназваних зарубіжних гостей, на «Кочур-Фест» також прибули французька письменниця й перекладачка, директорка низки європейських літературних фестивалів Ніколь Лоран-Катріс та італійська письменниця і перекладачка, засновниця поетичного фестивалю «Європа у віршах» Лаура Ґаравалья.


На головному фото: Милутин Джуричкович разом із Марією Кочур та Ніколь Лоран-Катріс в Ірпінській центральній міській бібліотеці

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300