Реклама

Сучасна пожежно-рятувальна техніка їде в Ірпінь

Сучасна пожежно-рятувальна техніка їде в Ірпінь

Пожежники Ірпеня отримали 3 нові пожежно-рятувальні машини від міста-побратима Борна (Німеччина). Про це повідомили в Ірпінській міській раді.

Передача автомобілів та навчання ірпінських вогнеборців — спільний проєкт міста Борна з новими ірпінськими друзями та партнерами з німецького міста Кассель.

В межах домовленостей пожежники та представники добровільної пожежної дружини Ірпінської громади проходять навчання, опановуючи нову техніку. Адже машини є технічно складними за своєю мультифункціональністю: з їхньою допомогою пожежники зможуть, зокрема, набирати воду через спеціальні помпи, розрізати за необхідності предмети та витягувати авто за допомогою вбудованої лебідки. Крім пожежної, Ірпеню передають ще й вантажну машину для комунальних служб в рамках партнерської програми з містом Борна та за грантової підтримки GIZ в пакеті «Відбудова українських міст».

Такий подарунок особливо актуальний з огляду на часті загоряння торфовищ та необхідність оперативного гасіння.

Передача техніки стала можливою завдяки  зусиллям і підтримці мера Борни Олівера Урбана, його заступника Сьорена Россу, добровольців пожежної частини Борна, волонтера з міста Касселя, який неодноразово передавав гуманітарну допомогу Ірпеню, пана Хайнца Йордана, управлінської команди та пожежної команди міста Кассель.  За що всім учасникам – безмежна вдячність!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!