Суд підтвердив законність Генерального плану Ірпеня

окружний суд кавер

Київський окружний адміністративний суд виніс рішення у справі щодо підготовки та проведення громадських обговорень містобудівної документації «Оновлення генерального плану міста Ірпінь» та громадських слухань «Оновлення генерального плану міста Ірпінь», що відбулися 30 листопада 2018 року.

Про це повідомляє офіційний сайт Ірпінської міської ради

Цим документом відмовлено у задоволенні адміністративного позову. Рішення суду — в Ірпені громадські обговорення та слухання щодо оновлення Генплану відбулися в передбаченому законом порядку.

«Позивач в своїй позовній заяві стверджував, що під час ініціювання та проведення заходів з підготовки загальноміських громадських слухань під час розроблення проекту містобудівної документації «Оновлення генерального плану міста Ірпінь Київської області» Ірпінською міською радою було порушено порядок щодо повідомлення громади про проведення вказаних громадських слухань, — зазначила начальник юридичного відділу Оксана Залужняк. – Однак суд наголошує на тому, що відповідачем –Ірпінською міською радою – було надано суду докази, які підтверджують факт повідомлення громади міста Ірпінь про проведення громадських слухань вчасно та в передбаченому законом порядку».

У рішенні суду зазначається, що Ірпінська міська рада (відповідач), як суб’єкт владних повноважень, довела суду правомірність своїх дій під час проведення громадських слухань в місті Ірпені.

Нагадаємо, в провадженні Київського окружного адміністративного суду знаходилась на розгляді під головуванням судді Головенко О.Д. адміністративна справа № 320/6466/18 за позовом Гапона Сергія Васильовича до Виконавчого комітету Ірпінської міської ради та виконуючого обов’язки міського голови Попсуй Анастасії Вікторівни про визнання бездіяльності неправомірної.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300