СВІДЧЕННЯ З ВОЄННОГО ПЕКЛА. Телеведуча Юлія Панкова: «До нас у хату ввірвалося 13 кадирівців, забрали телефони, погрожували батькові…»

Photoeditorsdk Export (5)

У спецпроєкті ITV «Свідчення з воєнного пекла» – історія української телеведучої Юлії Панкової, яка два тижні перебувала в оточенні російських військ під Гостомелем. В інтерв’ю «Радіо Свобода» вона розповіла про жахіття окупації та про порятунок. Родина Юлії вибиралася з окупованої території без жодних «зелених коридорів» і домовленостей.

«Це був, мабуть, один із найстрашніших моментів у моєму житті. До нас у хату ввірвалося 13 спецпризначенців-кадирівців. Вони були в георгіївських стрічках, на спинах було написано «розвідка». Вони зайшли з чотирьох входів буквально за дві хвилини, дуже швидко. Забрали три телефони. Тато мисливець, і в нього забрали мисливську зброю. Вони погрожували моєму батькові. Це дуже страшна історія. Я потім собі місця не знаходила, і наступного дня зрозуміла, що якщо вони повернуться, то ймовірність, що ми залишимося живими, буде невелика.

Найстрашніше було проїжджати блокпости. Я проїхала десь три російські блокпости і ще один був неподалік. Там були росіяни, а на першому були й кадирівці та ще якісь люди з напівазійською зовнішністю. Але вони були такі перелякані! Вони стояли серед трупів. Поруч були їхні мертві люди, тіла лежали.

Коли ми вже заїхали (на контрольовану ЗСУ територію) і нам наші українці сказали: «Ви вже можете прибрати білий прапор», ми почали дуже сильно плакати. Ми зрозуміли, що ми виїхали…  

Люди, які там лишилися, вони просто в пеклі зараз. Я бачила, як «Гради» пуляють, бачила вибухи у вигляді грибів. У наших друзів у Гостомелі померла мама, її просто поклали в пакеті на лавці, і вона досі не похована… Там діти залишились. Я вже не кажу про якісь там засоби гігієни, це все вже неважливо, потрібні вода і ліки. Я розумію, що треба говорити, говорити, говорити, доносити це до Конгресу США і відтак до Байдена, показувати тіла загиблих дітей, кричати про це англійською мовою і доносити те, що в нас відбувається, тому що, на жаль, вони не розуміють».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Артему Гуріну загрожує обмеження волі на строк до двох років

Сьогодні, 12:27

Детальніше
Ірпінський спорстмен Володимир Кульківський став переможцем Чемпіонату Європи з гирьового спорту

Сьогодні, 10:58

Детальніше
Ірпінська міська рада задовольняє лише 32% запитів на публічну інформацію — "Доступ до правди"

Сьогодні, 10:07

Детальніше
Ірпінський депутат Артем Гурін погрожував фізичною розправою своїй колезі та її родині

22 Apr 22:57

Детальніше
В Ірпінському музеї відкрилася великодня виставка (відео)

22 Apr 15:54

Детальніше
На вул. Соборній в Ірпені ремонтують дорожнє покриття

22 Apr 15:09

Детальніше
Завтра Ірпінська громада прощатиметься з 51-річним Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

22 Apr 12:59

Детальніше
Спортсмени з клубу «Kyiv region O-team» привезли 27 нагород з Чемпіонату України зі спортивного орієнтування

22 Apr 09:30

Детальніше
Всі новини
300x300