Тенісний центр «Віккорт» провів для дітей День відкритих дверей

Близько сотні дітей Києво-Святошинського району мали добру нагоду познайомитися зі «школою тенісного м’яча». День відкритих дверей у Святопетрівському організував для всіх охочих тенісний центр «Віккорт».

Альона Свєтова, заслужений тренер України:
«У нас регулярно в центрі проводяться клубні дні. Один із таких днів ми сьогодні провели – це відкритий урок. Ми його проводимо з метою популяризації тенісу».

Сергій Лашкул, засновник тенісного центру:
«Як правило, зараз у нас у країні щось проводиться для підтримки кандидатів у депутати. І ми провели сьогодні цей урок на підтримку кандидата Володимира Карплюка. Це людина спортивна, суворого гарту, сильний менеджер. Для нас близькі його принципи, я вважаю, що такі люди в Раді потрібні – вони дійсно вболівають за країну і за наше майбутнє. Діти – це наше майбутнє, тому ми будемо сподіватися, що в нього все вийде, і ми будемо разом розвивати спорт у нашій країні».

Діток п’ятирічного віку і старших знайомили з м’ячами, ракетками, вчили складному процесу рухатися по корту з предметом у руках. Все це було для дітей безкоштовно. Організатори залучили до роботи  всіх тренерів свого центру. А ті намагалися показати малечі, що цей вид спроту не лише корисний для зоров’я, але й цікавий.

Альона Свєтова:
«Теніс – це вид спорту складнокоординаційний, складнотехнічний. Ми рухаємося по корту з предметом у руках, б’ємо по рухомому м’ячу, і це складно для дітей. Звичайно, потрібен час і терпіння. Але приводити на корти або в інші спортивні установи потрібно абсолютно всіх дітей – для того, щоб їх залучити, щоб їм показати, що це потрібно, важливо для них, що це дуже цікаве проведення часу».

Юні тенісисти охоче приміряли до себе переможні місця на п’єдесталі, завзято розповідали, чого нового навчилися, а декотрі зізнавалися, що прийшли не для того, щоб згаяти час, а щоби стати справжніми чемпіонами з цього популярного виду спорту.

Діти:
«Мені найбільше сподобалися подачі справа і зліва».
«Сьогодні мене навчили, як м’яч підкидати. Мені дуже сподобалось, і я дуже вдячний цьому тенісному центру».  
«Відбивати м’яч знизу, зверху, бігати навчилась».
«Мені дуже сподобалось на тенісі, і я хочу стати чемпіоном!»

Марія, вожата:
«Це дуже крута ідея для дітей, тому що вони люблять рухливі ігри. Тут дуже круті тренери, дітям дуже сподобалось, вони в захваті. Думаю, що ще повернемося сюди».

Цього разу для того, щоб отримати перемогу, не треба було змагатися. Всі учасники відкритого уроку отримали грамоти й солодкі подарунки. І ті, хто вже знайомий з тенісом, і багато тих, хто взяв до рук ракетку вперше, сподіваються вийти на тенісні корти ще не раз.

Сергій Лашкул:
«Можливо, для багатьох сьогодні був перший спортивний досвід, і добре, що це був наш вид спорту. Наше спільне завдання, я вважаю – це здорова нація. А діти, чим раніше вони почнуть займатися спортом, чим раніше відчують, що це таке, відчують дисципліну – це оздоровлює. Це важливо для виховання здорової нації».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300