Реклама

Цього року платники Київщини майже вдвічі більше сплатили податків до Держбюджету

Цього року платники Київщини майже вдвічі більше сплатили податків до Держбюджету

За чотири місяці поточного року платники податків Київщини збільшили відрахування до Державного бюджету на 46% або 1,3 мільярда гривень у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін.

За наданою ним інформацією, у січні-квітні 2019 року до бюджету надійшло 4,4 мільярда гривень. Кавилін підкреслив, що позитивна динаміка не менш ніж у 30% спостерігається за всіма видами бюджетоформуючих податків, — повідомляє КОДА .

«Вже традиційним лідером за обсягами сплати до держбюджету є податок на додану вартість, якого з початку року сплачено 2,2 мільярда гривень. Такий показник зріс на 38% порівняно з минулорічним, що у грошовому еквіваленті дорівнює 586 мільйонам гривень. Друге місце посідає податок на доходи фізичних осіб із сплаченою сумою у 954 мільйони гривень. Це на третину або 221 мільйон гривень більше, аніж було перераховано у відповідному періоді  минулого року. Завершує трійку податок на прибуток підприємств: 936,6 мільйона гривень проти 439,3, що надійшли торік. Додатково до державного бюджету сплачено 497,3 мільйона гривень», повідомив очільник фіскальної служби регіону.

На 30% зросла сума сплати військового збору – 274,5 млн. грн., додатково на обороноздатність країни надійшло 64 мільйони гривень. За користування надрами сплачено 6 млн. грн. рентної плати, що на 30% або 1,4 млн. грн. перевищує відповідний період минулого року.  Більше ніж у два рази зріс показник надходжень зі сплати екологічного податку: 20,4 млн. грн. проти 10,8 млн. грн., перерахованих у січні-квітні минулого року. Виробники підакцизної групи товарів сплатили до держбюджету 1,7 млн. грн. Це на 25% або 340 тис. грн. більше за відповідний період 2018 року.

Загалом за обсягами сплати податків до бюджетів усіх рівнів найбільші суми надійшли від суб’єктів оподаткування, задіяних у сферах торгівлі та ремонту автотранспорту: протягом чотирьох місяців ними сплачено 1,7 млрд. грн. до бюджетів усіх рівнів. Переробна промисловість забезпечила надходження у розмірі 1,4 млрд. грн., а сiльське, лiсове та рибне господарства принесли казні суму в 1,2 мільярда гривень податкових платежів. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!