Центр зайнятості презентував ірпінським педагогам нові можливості профорієнтації (відео)

Ірпінський міський центр зайнятості презентував сучасний електронний діагностичний комплекс «Моя професія: консультаційна мережа». Відтепер найширший спектр послуг у професійній орієнтації старшокласників можна буде отримати не лише в самому Центрі, а й дистанційно.

Петро Левчук, директор Ірпінського міського центру зайнятості:
«За сприяння Київської обласної служби зайнятості, за підтримки управління освіти і науки Ірпінської міської ради Ірпінським міським центром зайнятості вперше організовано практичну тренінг-конференцію для педагогічних працівників, де ми презентували свої новітні методи і форми профорієнтаційної роботи для учнівської молоді».

Особливу увагу фахівці звернули на методику, яка допоможе учням об’єктивно оцінити себе і обрати правильну професію. Для цього кожен зможе сам зайти на електронну платформу, пройти спеціальні тести і продіагностувати себе.

Вікторія Баран, заступниця начальника управління освіти і науки Ірпінської міської ради:
«Найважливіше – це нові можливості, які отримують діти: виявити свої (можливо, приховані) таланти, допомогти працювати психологу. Адже визначення свого місця в житті є найважливішим моментом для дитини».

Запропонована програма самостійно визначить психологічні властивості особистості, підкаже, до яких професій є схильність, чи відповідає інтелектуальний рівень обраній спеціальності тощо.

Ольга Оробчук, психолог:
«Це буде значне полегшення роботи тих, хто проводить тестування вручну – соціальних педагогів і практичних психологів шкіл. По-друге, кожна дитина буде мати доступ до цих тестів, до цих платформ. Тому що коли в школах проводиться тестування, не всі діти завжди присутні».

Серед присутніх знайшлися й ті, хто вже випробував тестування на собі й переконався в ефективності методу.

Ірина Чечуліна, психолог:
«Я проходила тестування, коли вагалася, який шлях обрати, в якій сфері будувати свою карєру. Я пройшла тести на сайті Центру зайнятості, в мобільному додатку, і побачила, що я дійсно вибрала правильний шлях – бути психологом та працювати з дітками».

Освітянам презентували також мобільні додатки служби зайнятості для учнівської молоді та можливості безкоштовного використання партнерських сайтів.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:
«Подія надважлива, адже сьогодні гостро стоїть питання в нашої молоді, випускників, який навчальний заклад обрати для того, щоб вибрати професію, яка дійсно буде важлива для них, для того, щоб стати успішними, для самоствердження».

Сертифікати з навчання щодо профорієнтаційної роботи отримали більше 40 ірпінських педагогів та психологів. Але тренінгами для освітян у Центрі зайнятості обмежуватися не збираються.

Петро Левчук:
«У нас уже з наступного року планується пілотний проект на базі Ірпінського регіону – створення «батьківського центру». Такі конференції, як ми сьогодні проводили для педагогів-організаторів, заступників із виховної роботи, зі створенням «батьківського центру» ми плануємо проводити для батьків».

Об’єднання зусиль для проведення спільних заходів закріпили на конференції підписанням меморандуму про співпрацю між Ірпінським центром зайнятості та Ірпінською міською радою.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300