Творці фільму «Буча» презентували його тизер-трейлер (відео)

Photo 2022 09 14 13 17 31

У столичному кінотеатрі «Оскар» презентували тизер-трейлер фільму «Буча», який буде присвячений реальним подіям, що відбувалися в Бучі, Ірпені, Ворзелі й Гостомелі під час російської окупації. Режисер картини – Станіслав Тіунов, продюсер – Олександр Щур.

Фільм розповість про порятунок понад 200 місцевих жителів Костянтином Гудаускасом – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі. Завдяки своєму казахстанському паспорту він мав можливість проїжджати на окуповану росіянами територію та вивозити мирних жителів. Після звільнення Київщини Костянтин став героєм багатьох статей і телесюжетів національних і світових ЗМІ.

У стрічку також буде включена сцена порятунку відомого українського композитора Ігоря Поклада, який під час наступу росіян перебував у своєму будинку у Ворзелі. Декілька творів композитора будуть використані у фільмі як саундтреки.

«Після того, як у квітні стало відомо, що відбувалося в Бучі та інших містах України, які були окуповані, стало зрозуміло, що про трагедію українського народу повинні дізнатися у всьому світі. Ми вважаємо, що реалізація цього проєкту допоможе Україні привернути увагу міжнародної спільноти й спонукатиме нарощувати економічну та військову допомогу надалі», – розповів продюсер фільму.

Тизер-трейлер був знятий на кошти американських інвесторів. Надалі фінансувати виробництво картини також будуть виключно іноземні інвестори та меценати. 

Зйомки фільму заплановані на грудень-січень, а премʼєра має відбутися на роковини трагедії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300