У 2018 році в амбулаторіях Приірпіння отримали медпослуги понад 100 тис мешканців

Амбулаторія фото

В Ірпені відбулася перша Медична рада за участю представників Ірпінської міської ради та завідувачів медичних закладів Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля, Коцюбинського.

Про це повідомив Андрій Левківський, керівник Ірпінського міського центру медико-санітарної допомоги.

«За минулий рік в амбулаторіях нашого закладу медичну допомогу отримали понад 100 тисяч жителів регіону, з яких чверть — діти віком до 18 років», — заявив Андрій Левківський.

Він відзначив ефективність впровадження медичної реформи та комфортне співробітництво із  Національною службою здоров’я України щодо фінансування медичних закладів регіону:

«Обсяг нового фінансування дозволяє встановити конкурентну заробітню плату медичним працівникам, інвестувати в розвиток та покрити поточні витрати. Також вдало розпочата медична інформаційна система — електронна черга, медична карта, електронний рецепт».

Коментуючи стан здоров’я  мешканців регіону, Андрій Левківський відзначив зростання захворювань серцево-судинної системи, онкопатологію, епідемічні захворювання, незадовільний рівень імунізації населення. Також він наголосив на низькому рівні народжуваності в регіоні.

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови, зазначила, що у сфері медицини в регіоні є ще нагальні питання, які необхідно вирішувати. Це забезпечення амбулаторій сучасним матеріально-технічним обладнанням та інвентарем, естетичний вигляд окремих лікувально-профілактичних приміщень тощо. Але, на думку, Олени Чернявської всі ці питання будуть вирішені завдяки ефективній співпраці місцевої влади та медиків:

«Спільними зусиллями влади та медиків Коцюбинського, Ворзеля, Гостомель та Ірпеня сподіваємося, що зовсім скоро вдасться підняти на належний рівень якість медичних послуг й відродити віру наших людей у вітчизняну медицину».

Як відомо, в Ірпені за останні три роки за підтримки Ірпінської міської ради було відкрито чотири сучасних амбулаторії сімейного типу, Ірпінський медичний центр антигіпертензивний центр, Ірпінський мамологічний центр, операційний блок у травмоталогічному відділенні, стоматологічний рентгенкабінет в Ірпінській міській полікліниці, виконаний ремонт операційної в пологовому будинку, закуплене обладнання для хірургічного та травматологічного відділення.

Раніше ITV опублікувало інформацію про лікарів Приірпіння, з якими ще можна підписати декларацію.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

Сьогодні, 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

Сьогодні, 12:20

Детальніше
В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

Сьогодні, 12:00

Детальніше
Муніципальна варта Ірпеня розпочала проводити серію тренінгів із тактичної медицини для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:47

Детальніше
В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

23 Apr 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

23 Apr 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

23 Apr 16:51

Детальніше
Припинено повноваження ірпінської депутатки Валентини Кравченко — партія "Нові Обличчя"

23 Apr 15:11

Детальніше
Всі новини
300x300