У Бучі хочуть забудувати територію Храму Св. Андрія Первозванного

У Бучі вирішили Храм Святого Андрія Первозванного оточити висотками. Про це свідчить розроблений детальний план цієї території, який передбачає будівництво 7 секційної багатоповерхівки на 150 квартир. Громада Бучі проти забудови, натомість, вже багато років чекає на добудову самого храму.

Будівництво церкви триває вже більше 10 років .Сама будівля — зведена  у 2013 році .

З тих пір, окрім підвального приміщення, де сьогодні проводиться  служба,  нічого  не зроблено. Прилегла територія церкви також в занепаді.

Настоятель церкви – отець Андрій Галавін неодноразово звертався до бучанської влади за допомогою.

Там погодились допомогти. Але за умови , що церква поділиться  своєю територією для будівництва багатоповерхівки.

Отець Андрій, настоятель Храму Святого Андрія Первозванного:

«Нам вигідно, ми хочемо добудувати храм. Найбільше ми зацікавлені в тому,  щоби тут було зроблено гарно з розумом. Ми готові думати про такі питання, але заради храму, а не храм заради будівництва якогось будинку».

Громада Бучі переконана – на території церкви має залишитися зелена   зона. 

Влада знає про потреби мешканців,  але має зовсім інше бачення розвитку міста.

Вадим Наумов, керівник відділу містободування та архітектури:

«Всі хочуть жити в Бучі і хочуть жити в парках. Залишити місто в тому вигляді, як 6 років тому – це не буде результатом діяльності».

Тому начебто для розвитку міста бучанська влада пропонує навіть біля церкви збудувати 7-ми секційну багатоповерхівку на 150 квартир.

А це майже  півтисячі осіб населення. Також тут планується автостоянка, дитячий та спортивний майданчики,  зона вигулу собак, але ні дитячого садочка , ані школи – яких катастрофічно не вистачає у місті , не передбачається .  

Спочатку генеральний план міста передбачав на цій території лише РАКС та бібліотеку.

Вадим Наумов, керівник відділу містобудування та архітектури:

«В основі генерального плану в нас є розроблений зонінг,  більш розширені можливості для інвестиційних потреб. Відповідно зонінгу, ця територія підпадає під будівництво багатоповерхових житлових будинків. Ми плануємо за пайову участь добудову цієї церкви. Не знаю, наскільки це получиться, тому що в останньому кошторисі, який мені показували було вже 20 млн. Скільки це буде зараз після перерахунку і чи увійде це в пайову участь, я не знаю»

Навіть забудовавши територію церкви, бучанська влада не гарантує повне завершення будівництва храму

З цього приводу ми двічі зверталися до голови міста Анатолія Федорука за коментарями  , але за дивним збігом обставин  мер начебто пішов у відпустку

Так на сьогоднішній день  отець Андрій та релігійна громада у добудові храму можуть розраховувати лише на власні сили.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300