У Бучі впіймали п’яного водія без прав і з наркотиком у кишені

Photoeditorsdk Export 2021 09 22t155420.599

У Бучі на Київщині поліцейські зупинили автомобіль, яким керував нетверезий чоловік, що не мав посвідчення водія. Водночас у нього була при собі наркотична речовина. Про це повідомило Бучанське районне управління поліції.

«Правоохоронці відділення поліції №1 (м. Буча) під час патрулювання містом помітили автомобіль, водій якого порушив правила дорожнього руху, перетнувши суцільну лінію дорожньої розмітки. Після зупинки транспортного засобу та під час спілкування з кермувальником поліцейські помітили наявні ознаки алкогольного сп’яніння. На питання поліцейських, чи має водій заборонені речовини, 46-річний чоловік витягнув з кишені пакетик із подрібненою речовиною зеленого кольору. Кермувальник пояснив, що зберігав наркотичні речовини для власного вжитку», – зазначається в повідомленні.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає штраф від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Також були складені адмінматеріали відповідно до ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та за ч. 1 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки). За ці порушення чоловік сукупно заплатить штраф у розмірі 1025 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і буде позбавлений права керувати транспортними засобами на рік.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300