У дворах Ірпеня висадять сотню лип (відео)

В Ірпені почалася осіння висадка дерев. На нещодавно реконструйованих прибудинкових територіях працівники «Управління благоустрою» висаджують липи.

Почали з двору на вулиці Українській, 80-А.

Юлія Прибилова, начальниця комунального підприємства «Управління благоустрою міста»:
«Дерева дуже гарні, до чотирьох метрів. Їм уже по два-три роки. Зараз дуже гарна пора їх висаджувати – на весну вони будуть зелені, гарні».

Інна Бороденко, голова ініціативної групи двору:
«У нас відбулася заміна вікон у кожному парадному, на прибудинковій території – реконструкція, асфальт, заміна труби водопостачання. Ми закрили нашу територію з двох сторін автоматичними воротами, щоб не було безладу. Паркомісця в нас пронумеровані – в кожного своя парковка, під своїм номером. На сьогоднішній день дякуємо міськраді й благосутрою за прекрасні дерева».

Загалом протягом двох тижнів в Ірпені планують висадити близько сотні лип. Фахівці кажуть – ці дерева ідеально підходять для дворів: вони добре приживаються, швидко ростуть, створюють затишок і гарний затінок. Окрім дерев у дворах, працівники благоустрою також висаджують у міських парках нові кущі та квіти.

Юлія Прибилова:
«Сьогодні 75 кущів було висаджено в парках, а також 15 тисяч цибулинок тюльпанів різних сортів і різних кольорів. І вже навесні наші мешканці зможуть їх побачити й помилуватися».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300