Реклама

У Гостомелі відновили розгромлену російськими окупантами амбулаторію (відео)

Нині гостомельську амбулаторію не впізнати. Тепер ця двоповерхова будівля — охайна, гарна, і, можна навіть сказати, стильна. Вже й не віриться, що ще зовсім недавно приміщення виглядало ось так. Під час бойових дій росіяни розмістили тут свій штаб. Після їхнього перебування  було все розбито, потрощено, понівечена і вся медична техніка.

Олег Плетяний, заступник директора Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:

«За благодійні кошти було відновлено цю будівлю. Було відновлено систему опалення, повністю з котлами, з батареями, трубами. Було відновлено кабінети, косметичні і капітальні ремонти було відновлено фасадну частину і дах».

У відновлені кабінети на першому поверсі перебралися лікарі, котрі раніше працювали на другому.

Віктор Татаренко, лікар-педіатр:

«Після ремонту ми перемістилися на перший поверх у складі сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів. Ми маємо змогу вести у комфортних умовах як терапевтичний прийом, так і педіатричний».

Умови в оновленій амбулаторії вже  встигли оцінити й відвідувачі.

Людмила, мешканка Гостомеля:

«Я була тут до війни. То взагалі різниця суттєва. Сучасно, чисто, гарно комфортно. Раніше також було гарно, але не так».

Олена, мешканка Гостомеля:

« Два місяці назад ми ще не знали, як сюди зайти, бо всюди був ремонт, то зараз просто супер. Подобається і лікар, і персонал весь подобається і все дуже, дуже добре».

В амбулаторії є вже й ординаторська, якої раніше не було. Тут можна і нараду провести, і у перерві між прийомами пацієнтів чаю попити. Але найголовніше, зізнаються лікарі, що тепер вже не дошкуляє холод. Бо ж кажуть, і під час ремонту не припиняли працювати. Тоді можна було й змерзнути.

Євген Рязанцев, лікар-педіатр:

«Після ремонту – небо і земля. Ремонт нам дав можливість ходити у легкому одязі. Тому що тут без валянок можна було геть замерзнути і руки треба було тримати в рукавичках».

Зараз вже  є абсолютно усе необхідне для повноцінної роботи фахівців первинки і навіть більше. Наприклад, тут можуть зробити УЗД. Щоправда, платно. Бо ж ця послуга не передбачена в пакеті гарантій для первинки. Але все ж, тут дешевше ніж у комерційних кабінетах.

А ще жінкам не треба шукати гінеколога. Цей кабінет працював і до війни. Але тепер його осучаснили, обладнали новітнім устаткуванням і на прийомі інший гінеколог – заслужений лікар України Сергій Горошко.

Сергій Горошко, заслужений лікар України:

«Є графік, за яким ми виїжджаємо і оглядаємо населення».

Для декларанток Гостомельської амбулаторії огляд і консультація лікаря — безкоштовно.

Надія, мешканка Гостомеля:

«А куди нам їздити? В Ірпінь? В Бучу? Це далеко. У нас тут з транспортом не дуже добре. В Гостомелі багато мешканців. І потрібен гінеколог».

До оновленої  Гостомельської амбулаторії вже повернувся майже весь колектив. Зараз медзаклад працює на всю потужність і обслуговує понад 10 тисяч пацієнтів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!