У «Hurgri Art Shool» працює виставка молодих художників

У мистецькому центрі «Hurgri Art Shool» триває виставка рисунку і живопису «Динаміка». Вона налічує понад 150 робіт вихованців засновниці художньої школи Євгенії Харґрі. За цими роботами можна простежити творче зростання авторів: від першої спроби – до вправного володіння олівцем та пензлем.

Євгенія Харґрі, засновниця художньої школи «Hurgri Art Shool»:   
«Вони показують творчий шлях, творче становлення. Як кажуть, усе починається з малого. Дуже важливо, коли сам автор бачить, що ось із цієї першої роботи він почав, як він далі продовжив, як почали змінюватися його роботи з часом».

Автори цих робіт цього року вступили до мистецьких вишів. У доробку Валерії Зіневської – більше півсотні мистецьких творів. Виокремлює ту роботу, яка найдорожча її серцю.

Валерія Зіневська, художниця:
«Це був мій перший етюд пастеллю, де я якраз відчула, що таке прозорість пастелі, як треба використовувати цей матеріал і як він досить цікаво перемішується та розтирається».

Роботи юних авторів – це яскрава ілюстрація динамічного розвитку, відчуття композиції, пропорції і ритму. Марина Залужняк ділиться відчуттям, як із кожним твором зростала її самостійність та психологічна стійкість. І зараз вона впевнено та нейтрально може проаналізувати як чужу, так і свою роботу. Зупиняється на тій, де найповніше передала психологію кольору – натюрморті аквареллю.

Марина Залужняк, художниця:
«На цій картині я відобразила емоційне ставлення до тих подій, які відбувалися зі мною в той проміжок часу, і саме через колір можна дізнатися про мої емоції та охарактеризувати мене».

Познайомитися з творчим доробком молодих ірпінських художниць можна за адресою: м. Ірпінь, вул. Гагаріна, 1-А, 4-й поверх. Виставка триватиме до 7 грудня. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300