У художній школі «Hurgri Art School» в Ірпені стартувала учнівська «Виставка шістьох» (відео)

Мистецтвом наближаємо Перемогу. Такий посил став щоденним змістом творчості і викладачів, і вихованців художньої школи «Hurgri Art School» в Ірпені. Попри відсутність світла й тепла тут готові захищати українську культуру і перетворювати найскладніші ситуації в можливості робити цей світ кращим.

Владислава Остринська, вихованка художньої школи «Hurgri Art School»:
«Мені дуже подобається фіксувати якісь моменти, робити швидкі замальовки, щоб залишити якісь емоції, спогади. Як фотографія, але зі своїм баченням».

Спокій. Дівчина каже – саме таку емоцію їй вдалося відобразити, щойно повернулася додому після звільнення Ірпеня.

Владислава Остринська:
«Я малювала, коли ми з подругою сиділи в мене вдома, і вона заснула. У мене не було світла, я при свічках сиділа».

Владислава – одна з шістьох вихованок школи, чиї роботи стали основою першої художньої виставки «Hurgri Art School» після звільнення Ірпеня. Експозицію так і назвали – «Виставка шістьох».

Євгенія Харґрі, засновниця художньої школи «Hurgri Art School»:
«Це секстет, художня виставка робіт вихованців «Hurgri Art School» міста-героя Ірпінь. Шестеро учнів, які повернулися з початку війни в Україні».

Марія – донеччанка, але вже кілька років проживає з родиною в Ірпені. У цій художній школі почала займатися лише після звільнення Ірпеня від російських загарбників, а тому ще не встигла створити такі роботи, які могли б стати частиною виставки. Але дівчина зізнається: охоче допомагала облаштовувати експозицію досвідченіших учнів.

Марія Нікішина, вихованка художньої школи «Hurgri Art School»:
«Спочатку, коли я тільки сюди прийшла, я трохи, чесно кажучи, їм заздрила, тому що вони всі дуже красиво, охайно малюють, а в мене щось таке… Але, коли я побачила їхні перші роботи, я зрозуміла, що це все практика, і немає сенсу засмучуватися, тому що в тебе щось не виходить. Треба старатися та продовжувати».

Наставник юних художників, викладач школи Владислав Задворський каже: стенди формували так, щоб увійшли найкращі зразки робіт учнів за кілька років навчання. За роботами кожного з них тут можна простежити творчий шлях зростання автора – від пошуків себе до сформованих мистецьких проявів. 

Владислав Задворський, художник, викладач школи «Hurgri Art School»:
«Таланти в кожного свої: у когось до мультиплікації, в когось до класичного реалізму, в когось до цікавого колориту, абстрактного вирішення. Усі абсолютно різні. Я думаю, це дуже перспективні молоді люди».

Познайомитися з найкращими творами юних митців можна в мистецькій залі «Hurgri Art School». Школа розташована в Ірпені на вулиці Гагаріна, 1-А, 4-й поверх.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300