У Коцюбинському оновлюють водопровід

У Коцюбинському міняють водопровідну трубу по вулиці Бакала — на ділянці від ліцею до церкви. Роботи фінансуються за рахунок місцевого бюджету. Після  складного проектування та довгих експертиз  замінюють стару трубу на сучасну.

Сергій Даніш, в.о. Коцюбинського селищного голови  : «Тут лежала азбестова труба, яку було необхідно замінювати. Вона вже давно заборонена за законом. Це єдина дільниця, яка у Коцюбинському була не замінена. Тому на сьогодні прийнято рішення — вже воно виконується. Як тільки ми отримали експертизу – одразу почалися роботи.»

Цей водопровід будувався ще в 60-х роках минулого століття. Його заміна – дуже складна. Тут проходить багато мереж: газопостачання, енергопостачання, вода та каналізація. Через це кілька підрядників навіть відмовилися від важкої задачі. 

Зараз роботи ведуться спеціальною буровою машиною за методом горизонтально-направленого буріння. Цей метод  дає можливість не зачіпати старої труби та не відключати споживачів від водопостачання.

Ігор Саска, представник підрядника: «Машина забурює бур і затягує за собою трубу. Труба пластикова — СДР1 , яка витримує десять атмосфер тиску. Умови тут складні, дуже багато підключен , дуже багато всяких мереж, які ми проходимо. Це добре, що ми робимо горизонтальне буріння, тому що розкопавши всю дорогу – тут просто не виїхати , не заїхати не змогли б. »

Цього року мешканців вулиці Бакала чекає не тільки новий водопровід , а й  нова асфальтована дорога по всій вулиці.

Петро Пушанко , заступник Коцюбинського селищного голови : «Процес ми плануємо завершити протягом півтора місяця. Це прокладка і основної мережі, і підключення абонентів. Після цього зразу будемо проводити роботи по капітальному ремонту дорожнього покриття по вулиці  Бакала.»

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300