У Коцюбинському пройшов обласний турнір з дзюдо

Уже десять років у Коцюбинському в День перемоги проводять обласний турнір з дзюдо серед юнаків. Це 9 травня не стало винятком. Щоби позмагатися у силі і вправності, до Ірпінської школи №18 з’їхалися юні спортсмени з усієї Київщини.

Сергій Даніш, в.о. Коцюбинського селищного голови

«Хочеться вас привітати з тим, що ви вже спортсмени, що ви боретеся і виборюєте перемоги. А сама головна ваша перемога — що ви побороли себе, ходите на тренування і вже сьогодні — на змаганнях».

Павло Шевченко, організатор турніру:

«Це такий філософський вид спорту, в якому діти не тільки навчаються силовим вправам – техніці дзюдо, але й розуміються на філософії життя також».

На турнірі спортсмени змагалися у двох вікових категоріях – 2010-11 року та 2008-09 року народження.

Данило, учасник турніру:

«Я побачив, як діти займаються, мені сподобалося, то я одразу попросив батьків, щоби вони мене записали на тренування».

Сергій, учасник турніру:

«Щоби перемогти, треба не здаватися і не відступати»

Заснував турнір і щороку його проводить головний тренер спортивного клубу «Лідер» Павло Шевченко. У 2008-му він почав пропагувати дзюдо у Коцюбинському і виховав вже не одного чемпіона.

Павло Шевченко, організатор турніру:

«За ці роки виховали триразового чемпіона України, двох бронзових призерів України і багато чемпіонів всеукраїнських турнірів».

Наступного року з нагоди 75-ї річниці перемоги у Коцюбинському планують організувати вже не обласний, а всеукраїнський турнір з дзюдо.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300