У Коцюбинському відкрили сучасний залізничний перехід (відео, фото)

Відтепер про наближення потяга мешканців та гостей Коцюбинського, які хочуть перейти залізничну колію, попереджатимуть світлові та звукові сигнали. У селищі відкрили сучасний пішохідний залізничний перехід. Місцеві такому обєкту дуже раді.

Галина Миколаївна, мешканка Коцюбинського:
«Він дуже потрібний, тому що це центр, дорога йде до школи, дорога йде до поліклініки, до магазинів і на базар. Я вже більше 50 років живу тут, у селищі. Я переповнена емоціями, радістю через те, що таке свято до нас прийшло».

Залізничні колії ділять Коцюбинське на дві частини. Щодня їх перетинають сотні людей. Спеціальним надземним мостом тут користуються рідко. Частіше переходили у неналежних місцях. А це не тільки незручно, але й дуже небезпечно.

Ремігіуш Пашкевич, член правління ПАТ «Укрзалізниця»:
«Велику роль зіграло тут питання підвищення рівня безпеки. Це черговий крок у напрямку підвищення безпеки на всій «Укрзалізниці». Я впевнений, що це для користі людей, які тут живуть».

Роман Веприцький, директор регіональної філії «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця»:
«Я впевнений, що кількість подібних пішохідних переходів буде тільки збільшуватися. Це можливість безпечного якісного переходу через нашу інфраструктуру. І ми будемо продовжувати реалізовувати цей досвід, ми будемо добиватися ще більших результатів».   

Перехід збудували менш як за чотири тижні. Його обладнали світловою та звуковою сигналізацією, обмежувальною огорожею, спеціальним тактильним покриттям для незрячих. Крім того, встановили додаткове LED-освітлення та камери відеоспостереження. Зроблено все, щоб людина дізналася про наближення потяга.

Сергій Даніш, в. о. Коцюбинського селищного голови:
«Я вірю, що всі будуть виконувати те, що тут намальовано (візуалізація правил безпеки – ред). Тоді в нас не буде нещасних випадків і буде все добре».

Безпечні переходи такого типу «Укрзалізниця» почала будувати два роки тому. Сьогодні про такий інфраструктурний об’єкт мріють багато населених пунктів. У Коцюбинському теж давно на це чекали.

Сергій Даніш:
«Збирали дійсно багато підписів із цього приводу, багато точилося різних розмов і багато пророблено роботи в різних напрямках. Я не можу не відзначити роботу Богдана Слюсаренка, який добився зустрічі – півтора місяці він не виходив з-під кабінету керівництва («Укрзалізниці» – ред.), і коли ми вже поїхали на зустріч, після того почався процес реалізації цього проекту».  

Богдан Слюсаренко, член виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради:
«Я дуже радий, що нам вдався цей проект. Ми до нього йшли чотири місяці. Поставили собі завдання добитися будівництва переходу, щоб «Укрзалізниця» нас почула. Чотири місяці ми бігали, в принципі домовились, але тільки з умовою співфінансування з Ірпенем. Дякуємо Ірпеню, що відгукнувся і профінансував фактично наполовину цей проект».   

Анастасія Попсуй, в. о. Ірпінського міського голови:
«Статистика насправді дуже нехороша по Україні скрізь – я не кажу тільки про наші населені пункти, і в нас теж стаються інколи нещасні випадки. Ми маємо, як органи місцевого самоврядування, максимально долучитися, щоб забезпечити і створити можливості нашим мешканцям для безпечних переходів та інші засоби безпеки, щоб зберегти здоров’я і життя».

Варто зазначити: такий сучасний залізничний перехід у Коцюбинському – третій на Київщині. Раніше їх відкрили у Білій Церкві та Ірпені.

Роман Веприцький:
«Окремо хочу сказати величезне «дякую» органам місцевої влади. Важливо те, що виборів місцевих зараз немає, а вони працюють. Це говорить про те, що команда Коцюбинського налаштована не на разові моменти перед виборами – виплески для виборців – а на системну роботу. Це дуже хороший знак. Я впевнений, що ми будемо продовжувати роботу з органами місцевої влади Коцюбинського – вони вже звернулися до нас із наступними питаннями. Упевнений, що в нас усе вийде. Головне – не знижувати темп».

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300