У Коцюбинському вперше за багато років замінюють теплотрасу

У Коцюбинському вперше за багато років замінюють теплотрасу. Якщо раніше лише ремонтували пориви в місцях аварій, то тепер повністю оновлюють теплопровід.

Розпочали від котельні по вулиці Доківській – до будинку №6/1 по вулиці Пономарьова.

Сергій Даніш, в. о. Коцюбинського селищного голови:
«Ми вирішили розпочати з цього кутка, тому що тут була найпроблемніша ділянка – ця зима показала, що не було жодного тижня, щоб тут не відбувався порив теплотраси. Щоб зараз уникнути цього, ми почали звідси замінювати тепломережу».

Паралельно цій теплотрасі інша проходила під дорожнім покриттям по вулиці Пономарьова. Щоразу, коли рвалися труби, потрібно було розривати дорогу. Це створювало незручності всім – і водіям, і робітникам, і самим мешканцям. 

Сергій Даніш: 
«Ми прийняли рішення її законсервувати, тому що вона вже непридатна до використання. І замість того, щоб ремонтувати дві непридатні й латати їх, ми вирішили зробити одну, але сучасну нову тепломережу, яка забезпечить цей весь куток теплопостачанням».

Зараз активно ведуться роботи з демонтажу старих труб. За багато років вони геть поржавіли і протрухли. Робітники кажуть – більше гріли землю, ніж самі будинки.

Петро Пушанко, заступник селищного голови:
«Ви бачите зараз, які труби були – взагалі без ізоляції, ржаві. Вони вже випрацювали свій ресурс. Втрачалась не тільки теплова енергія, а ще й сам теплоносій – гаряча вода. Втрати теплоносія були колосальні – більше 50 процентів».

Замість старого непотребу прокладуть нові, сучасні, попередньо ізольовані труби з гарантією на 50 років. Вони збережуть не лише теплоенергію, але й зекономлять витрати  газу. Загалом такої реконструкції мереж потребує все Коцюбинське. Тому оновлення теплотрас розпланували на два роки.

Сергій Даніш: 
«Планується виділити близько 10 мільйонів гривень на повну реконструкцію зовнішніх тепломереж по Коцюбинському. За ці два роки ми плануємо замінити всі тепломережі, які йдуть від котельні на Доківській, а потім перейти до заміни тепломереж на Меблевій».  

Підготовка  до опалювального сезону  не обмежилася лише оновленням теплотрас.  Інспектують і інші ділянки господарства.

Сергій Даніш: 
«Ми готуємо зараз покрівлі будинків, перевіряються всі проблемні місця, які були помічені за минулий опалювальний сезон – десь стояки не обігрівалися, десь не доходило тепло до верхніх поверхів».

Петро Пушанко:
«Останні три роки в нас були величезні проблеми з початком опалювального сезону через різні причини – фінансові, технічні. Постійно входили з затримкою. Мешканці були стривожені, переживали і теплопостачання отримували невчасно. Зараз поставлене завдання розпочати вчасно опалювальний сезон і провести його якісно».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300