У Київській області запроваджено режим надзвичайної ситуації

Photoeditorsdk Export 2020 03 18t124141.724

На території Київської області запроваджено режим надзвичайної ситуації. Таке рішення було ухвалене сьогодні, 18 березня, на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської облдержадміністрації. Про це повідомила пресслужба Київської ОДА.

«Проаналізувавши епідемічну ситуацію на території Київської області, спричинену вірусом COVID-19, вирішили класифікувати її як «Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня» та тимчасово ввести на території області режим надзвичайної ситуації», – сказано в повідомленні.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки голови Київської облдержадміністрації Василя Володіна, надзвичайна ситуація запроваджена з огляду на виявлення в області першого підтвердженого випадку захворювання на коронавірус.

Керівником робіт із ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня призначили заступника голови КОДА Олега Торкунова. Керівником штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації став директор департаменту охорони здоров’я КОДА Максим Іонов.

«В умовах, коли треба максимально зосередитись на боротьбі із COVID-19, на обласному рівні вживаємо всіх заходів. Першочергово — таких, що стосуються підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень та інформаційного забезпечення населення. Вже працює гаряча лінія в департаменті охорони здоров’я КОДА. За телефоном 0456-31-00-46 лікарі-консультанти надають необхідну інформацію про коронавірус та про допомогу при підозрі на COVID-19. Важливо, щоб люди усвідомили небезпеку захворювання, сумлінно дотримувалися правил безпеки та зберігали спокій», — цитує пресслужба Василя Володіна.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300