У місті-герої Ірпені відкрили меморіальну дошку Сергію Смірнову (відео)

Сьогодні, 25 березня, Сергію виповнилося би 27 років. Але йому назавжди 26.Учасник тероборони Ірпеня Сергій Смірнов на позивний «Сон» загинув минулого року у свій День народження, неподалік Романівського мосту. Чоловік із перших годин повномасштабного вторгнення росіян пішов захищати рідне місто.

У роковини загибелі Сергія у центрі Ірпеня на його честь відкрили меморіальну дошку. Її встановили на розі вулиць Центральна та Грибоєдова, де майбутній герой провів своє дитинство та мав власну справу.

Оксана Смірнова, мама загиблого захисника Ірпеня Сергія Смірнова:

«Кав’ярня у нього була он в тому будинку, що за нами на цій вулиці. Його друзі всі проголосували, щоб її в честь нього перейменувати. Ну недостатньо вулиць для всіх Героїв, а так як друзі проголосували за цю вулицю, то ми вирішили, що хай буде хоч табличка на тій вулиці, яку він любив».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я висловлюю щирі слова співчуття мамі. Сергій був дійсно Героєм. Він пішов захищати свій рідний Ірпінь, свою країну. Ми ніколи не забудемо за наших Героїв. Ми нашому ворогу жодної втрати не простимо. Ми обов’язково переможемо. Разом до перемоги! Слава Україні!».

Віддати шану захисникуУкраїни зібралися мешканці Ірпеня, рідні, побратими. Боєць на позивний «Сова» був із Сергієм минулого 25 березня. Розповідає, тоді, напередодні його іменин із побратимами, здійснили маленьку мрію Сергія, яку втілити хлопцю у життя так і не вдалося.

«Сова», учасник тероборони Ірпеня:

«Побратими подарували. Це були на той час волонтери, які надавали нам форму, їжу і вони привезли в той день гітару. Він дуже зрадів, у нього були щирі емоції, але вийшло так».

Вшанувати пам’ять Героя прийшло багато друзів. Серед них і його одногрупниця – Надія.

Надія, одногрупниця загиблого захисника Ірпеня Сергія Смірнова:

«Дуже велике горе що саме таких людей забирає у нас війна, кожен із нас має пам’ятати про нього і про кожного Героя, якого ми втрачаємо. Слава Україні!».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300