У місті-герої Ірпені відзначили День Збройних сил України (відео)

З нагоди Дня Збройних сил України на Алеї Слави в Ірпені вшанували пам’ять загиблих захисників, які віддали свої життя заради миру. А також згадали всіх тих, хто зараз бореться за свободу в найгарячіших точках України.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Я хочу сьогодні подякувати кожній родині, батькові, матері за те, що ви виховали таких героїв. Я хочу попросити вибачення за тих, кого ми не змогли зберегти. Вибачте, будь ласка… Наші партнери з Європи, Америки дають нам зброю, гроші, але ми віддаємо найдорожче, ми платимо найдорожчу ціну – це життя наших хлопців, цивільних людей, жінок і дітей. На жаль, така висока плата за нашу Незалежність. І кожен із нас повинен зробити все, максимум для того, щоб ніхто не забув наших героїв і того, що вони зробили для Ірпеня, для нашої країни, для нас із вами. Слава Україні!»

Олена Павлова, депутатка Ірпінської міської ради, капітан ЗСУ:
«Я сподіваюся, що кров, пролита нашими побратимами, буде недаремною. І ми з вами завжди будемо їх пам’ятати, тому що вони незламні й ми незламні!»

Покладанням квітів на Алеї Слави вшанували пам’ять усіх загиблих захисників України.

Андрій Літвинов, депутат Ірпінської міської ради:
«Ці хлопці – справжні герої. Вони взяли до рук зброю і пішли воювати. Багато хто без досвіду. Завдячуючи їм, ми сьогодні живемо в нашому вільному Ірпені».

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради:
«Те, що сьогодні ми тут – це символічно. Вітаючи живих захисників, вітаючи тих, хто сьогодні виборює нашу Незалежність, ми просто не маємо права не згадувати про тих, хто вже поклав свої життя за волю і Незалежність України. Тому слава Україні й вічна пам’ять нашим захисникам, які віддали найцінніше!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300