У новому Ірпінському академічному ліцеї – перший навчальний день

Ліцеїст (на святковій лінійці):

«Присягаємося бути гідними звання ліцеїста, присягаємося навчатися на високому рівні, щоб нами пишався ліцей та рідні! Присягаємося, присягаємося, присягаємося!»

Урочистою присягою ліцеїстів та врученням кожному з них брендованих значків почався перший навчальний день в Ірпінському академічному ліцеї. З особливим хвилюванням та великими сподіваннями зібралися на святкову лінійку педагоги, батьки та учні, які вирішили продовжити своє навчання в новому освітньому закладі.

Олександра, ліцеїстка:
«Сподівання на гарних учителів та гарних однокласників».

Святослав, ліцеїст:
«Сподівання дуже великі, адже я хочу бути хіміком. Тут є можливість обрати факультет. У моїй попередній школі було дуже мало хімії, а тут буде більше хімії, біології, що гарно вплине на майбутнє навчання».

Софія, ліцеїстка:
«Гарні, яскраві емоції, також гарні вчителі й гарне ставлення до учнів – це дуже важливо».

Анастасія, ліцеїстка:
«Я вважаю, що це нові можливості, ми можемо отримати багато різних знань, які не могли отримати в іншій школі. Це прекрасна можливість для нас».

Відкрити новий навчальний заклад в Ірпені вдалося завдяки тісній співпраці міста й Національного університету біоресурсів та природокористування. Тут навчатимуться за гуманітарним, природничо-математичним та інформаційно-технологічним напрямами.

Анастасія Попсуй, в. о. Ірпінського міського голови:
«Що у нас найголовніше на сьогодні? Екологія, інформаційні технології – і це все якраз буде в цьому новому закладі. У нас не тільки оновлені стіни, парти, нові технології, мультимедійні дошки, а ще й нова якість освіти, що для нас надзвичайно важливо».

Цього року до Ірпінського академічного ліцею вступило 330 учнів. Сформовано 13 класів – по три сьомих, восьмих, дев’ятих, десятих та один одинадцятий. Уже з перших місяців навчання до освітнього процесу в ліцеї будуть залучені й провідні викладачі університету біоресурсів і природокористування.

Сергій Кваша, проректор НУБіП:
«Ми щомісяця будемо за участю провідних професорів, доцентів університету проводити чотири гуртки; раз у місяць ми будемо давати можливість учням ліцею побувати в університеті, в тих лабораторіях, якими вони будуть зацікавлені. Таким чином, особливо два останні класи – 10-й і 11-й – постійно будуть знаходитися під опікою наукової частини завдяки поєднанню класичної педагогічної майстерності вчителя із тим надбанням, що є в університеті».

Працює Ірпінський академічний ліцей в одному з корпусів Ірпінського економічного коледжу, що на вулиці Гагаріна.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300