У парку Стельмаха в Ірпені місцеві мешканці організували толоку

Вже більше п’яти років ірпінці відвойовують у судах парк імені Михайла Стельмаха. Ще коли містом керував Скаржинський, паркову територію роздали у приватні руки. І тепер люди тривожаться, що парк забудують.

Надія Пархоменко, мешканка Ірпеня:

«Ми з одинадцятого року їздимо по інстанціям – вже пройшли і Верховний суд, я вже й не знаю як усі ті суди називаються. Хочемо добитися, щоб у нас був парк і ми ходили туди й відпочивали».

Щоб заручитися підтримкою у боротьбі за статус паркової зони, зневірені люди запросили на толоку і теперішню владу. Ті ж запевняють, що відстоюватимуть парк разом із громадою. І сподіваються отримати для цього хоча б частину території.

Олександр  Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Тут дійсно є приватні ділянки, які мають право власності, але будемо вести перемовини з власниками ділянок про заміну чи, можливо, викуп, щоби це була паркова зона і залишилася ця ділянка, як паркова зона. Тільки після того, як ця земля буде офіційно передана в Ірпінську міську раду, тоді і місто зможе вкладати кошти».

А тим часом прихорошити територію вийшли небайдужі мешканці і навіть їхні гості.

Світлана, гостя з Черкащини:

«Я приїхала в гості, я сама з Черкащини. Я приїхала в гості і все одно вийшла на акцію, бо хочу, щоби Ірпінь був красивим, щоби біля будинку моєї подруги був красивий парк».

Місцеві жінки організували при дорозі клумбу. Кажуть, дуже сподіваються, що такі квітники скоро з’являться по всьому парку, за яким дбають, поки-що, самотужки.

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Вже багато років, скільки йдуть суди, стільки ми саджаємо цю клумбу. Спасибі Ірпінській владі – вони нам такі квіти привезли. Ми тут також і домашні квіти висаджуємо. Надіємось, що ми останній раз їх тут саджаємо, бо все-таки тут буде парк».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300