У парламенті відбудеться великий кліматичний форум

49522741 403

27 лютого у Верховній Раді України відбудеться «Climate Ambition Forum», присвячений проблемі викидів в атмосферу парникових газів та змін клімату.

Форум покликаний зібрати та запропонувати уряду нові підходи щодо зменшення викидів парникових газів, а також запровадити нові шляхи зміцнення комунікацій між різними сторонами, причетними до вирішення проблеми, й політично активною молоддю, яка бере на себе лідерство на місцевому рівні.

Організовують зібрання ГО «Центр громадських комунікацій» та Українська кліматична мережа у співпраці з Асоціацією міст України й ПРООН в Україні. Форум відбудеться за підтримки парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування. 

«На 25-й Конференції ООН у Мадриді держави обговорили стан регулювання викидів CO2 у світі. Останні дослідження показують, що поточні плани щодо скорочення викидів на національному рівні, які були визначені в рамках Паризької угоди для досягнення мети – стримування зростання середньої температури в межах 1,5 градуса – є малоуспішними. Тому держави світу, і Україна зокрема, зобов’язні розробляти нові способи досягнення цієї мети», – йдеться в анонсі форуму.  

При цьому зазначається, що «в умовах кліматичних змін важлива робота місцевих органів влади, оскільки вони є найближчими до населення, можуть та повинні приймати амбітні рішення, які будуть визначальними як для мешканців населених пунктів, так і для національного рівня».

«Близько 70% результатів сталого розвитку досягаються місцевими органами влади», – зауважують організатори. Вони наголошують, що місцевій владі потрібні знання стосовно збереження клімату, адаптації громад до кліматичних змін, енергоефективності, відновлюваних джерел енергії, зменшення викидів CO2, а також щодо того, як це вплине на економічний розвиток і покращення життя територіальних громад.  

У програмі форуму – дві сесії («Амбітні рішення та можливості місцевих рад у питаннях кліматичної надзвичайної ситуації», «Реальні молодіжні кліматичні можливості в Україні та за її межами»), воркшоп «Кліматичний колаж», вебінар «Підвищення кліматичних амбіцій молоді як майбутніх політичних діячів. Паризька угода та НВВ», а також публічна передача пропозицій до уряду.

Серед спікерів – заступниця міністра енергетики та захисту довкілля України Ірина Ставчук, голова Держагентства розвитку молоді та громадянського суспільства Олександр Ярема, голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, перший радник і керівник відділу програм зовнішньої допомоги Представництва ЄС в Україні Йоханнес Бауер, радник із питань демократичного врядування програми розвитку ООН в Україні Маркус Бранд, генеральний секретар Асоціації столичних міст Америк Себастіан Наварро, народні депутати України, мери міст, депутати місцевих рад, громадські лідери, бізнесмени.

Усім, хто має пропозиції або зацікавлений в участі у форумі, організатори пропонують писати на адресу ініціаторки заходу Ірини Ярмоленко: [email protected].

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300