У проєкті бюджету Ірпінської громади на 2022 рік передбачено 60 млн грн на ремонт доріг

Photoeditorsdk Export 2021 12 22t130315.463

У проєкті бюджету Ірпінської громади на 2022 рік передбачено близько 60 млн грн на ремонт доріг. Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин, відповідаючи на запитання підписників телеграм-каналу «Ірпінь Life».

«На наступний рік ми виділяємо на дороги не менше коштів, ніж у цьому році – ми забиваємо в бюджет розвитку приблизно 60 млн грн на асфальтування доріг, бо європейське місто без нормальних сучасних доріг бути не може», – сказав мер.

Він зазначив, що цього року в Ірпінській громаді було проведено капітальні ремонти багатьох вулиць. «Це не тільки прокладання асфальту і будівництво тротуарів, це заміна повністю всіх мереж. Ми вже шостий рік поспіль будуємо дороги з заміною всіх комунікацій – водопостачання й каналізації, і робимо зливову каналізацію, що до цього ніколи не робилося. У тих проєктах, які в нас на наступний рік уже заплановані, так само є заміна всіх комунікацій. Так, це довше, так, це дорожче, але це правильно і це не марнотратство. І ця дорога буде слугувати 20–30 років без будь-якого ямкового ремонту», – наголосив міський голова.

Він також зауважив, що на тих вулицях, які ремонтуються, облаштовують поздовжні паркомісця, щоби при заїзді й виїзді автомобілів не створювалися перешкоди для руху транспорту.

«Ви можете побачити останні три проєкти в цьому році – це паркомісця вздовж вулиць Садової, Соборної і Технологічної. І на сьогоднішній день, після відкриття вулиці Садової біля лікарні, ми бачимо, що вже заторів немає, автомобілі припарковні правильно», – навів приклад Олександр Маркушин.

Нагадаємо, в Ірпені завершується перший етап капітального ремонту вул. Технологічної. Незабаром відкриють для руху транспорту ділянку дороги від повороту на Ворзель до вул. Джерельної. Другий відрізок – від вул. Джерельної до вул. Соборної – здадуть наприкінці наступного року.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300