У Приірпінні масштабно пройшов Чемпіонат світу з мотокросу

Майже 100 титулованих спортсменів із 20 країн світу! Близько двадцяти тисяч глядачів! Шалене ревіння моторів і незабутні враження! 18 та 19 травня вперше в історії Київщини та Приірпіння на мототрасі спортивно-технічного клубу «Сона» пройшов Чемпіонат світу з мотокросу серед екіпажів та Чемпіонат Європи з квадрокросу.

Етьєн Бакс, дворазовий чемпіон світу:

«Ми щасливі бачити тут таку організацію! Дуже хороша інфраструктура. Добре підготовлена траса, на якій є все, що потрібно для таких змагань. Тому нам дуже приємно бути тут і бачити так багато глядачів, які захоплюються мотокросом. Сподіваємося, що будемо приїздити сюди і в наступні роки!»

 Лауріс Даідерс, спортсмен з Латвії:

«Це чудова траса, мені подобається. Дуже багато трамплінів, багато поворотів! Все, як і повинно бути!»

Олександр Пащинський, головний організатор змагань:

«Ми поставили дуже багато цілей перед цими змаганнями і в цілому все встигли виконати. Відгуки позитивні від усіх – глядачам, журі та спортсменам – усім подобається сама траса та підготовка змагань».

У перший день змагань спортсмени розминалися та проходили кваліфікацію. Наступного дня відбулися основні заїзди. У підсумку європейську першість в мотокросі на квадроциклах здобув естонець Кевін Саар. Що ж до екіпажів, то свою перемогу на трасі СТК «Сона» святкувала команда нідерландця Етьєна Бакса та латвійця Каспарса Ступеліса. У результаті перемог у двох заїздах вони посіли першу сходинку загального заліку Чемпіонату світу.

Каспарс Ступеліс, триразовий чемпіон світу:

«Це був нелегкий заїзд насправді. Були і невеликі зіткнення і деякі сутички з екіпажем №2. Але для нас дуже важлива ця перемога, яка принесла нам додаткові бали в Чемпіонаті світу».

Україну на Чемпіонату світу представив екіпаж батька та сина Артура та Єлісея Глущенків. Вони посіли 19 місце.

Підготовка до Чемпіонату світу спортивно-технічним клубом «Сона» активно тривала майже рік. Тут оновили інфраструктуру та удосконалили мототрасу, підтягнувши її рівень до міжнародних стандартів. У результаті успішно проведених змагань, траса отримала ліцензію на проведення міжнародних гонок на три роки.

Володимир Карплюк, лідер команди «Нові обличчя»:

«Говорячи про чемпіонат, неможливо не сказати про шалену заслугу двох людей – Сергія Івановича Пащинського, який все життя живе мотоспортом, віддає себе, віддає власні кошти, віддає власні сили та час. Також це його син – наш депутат Ірпінської міської ради, Олександр Сергійович Пащинський – неодноразовий чемпіон Європи і чемпіон України. Це люди, які живуть цим, і я їм хочу дуже подякувати, тому що без них, без їхньої емоції, без їхньої амбіційної мети, цього би не відбулося».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300