У Приірпінні впроваджуватимуть страхову медицину

H87c5111

У Приірпінні незабаром розпочнеться впровадження страхової медицини. Про це повідомила у Facebook заступниця Ірпінського міського голови Олена Чернявська.

«Впевнено шукаємо шляхи впровадження страхової медицини в Приірпінні. Плануємо найближчим часом прийняти комплексну програму підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та соціально незахищених верств населення Ірпінського регіону на 2020–2022 роки. Вона передбачатиме добровільне медичне страхування, в якому будуть визначені конкретні умови надання послуг, отримання профілактичної, лікувально-діагностичної і реабілітаційної допомоги за рахунок коштів провідних страхових компаній», – зазначила заступниця мера. 

За її словами, «наступним кроком проекту буде залучення до програми широкого кола роботодавців, студентів та інших категорій населення».

Олена Чернявська наголосила, що така програма вкрай необхідна: вона «дасть змогу розширити джерела фінансування медичних послуг, впровадити цивілізований механізм залучення додаткових коштів у заклади охорони здоров’я, захищатиме працюючих в умовах реформування галузі, підвищить престижність робочих місць, значно зменшить відтік професійних кадрів до столиці та за кордон, надасть додаткового важелю в ліквідації тіньових платежів у медицині (застраховані особи не матимуть грошових відносин із медичними закладами, лікування буде оплачувати страхова компанія), підготує медичну галузь регіону до загальнодержавного медичного страхування».

«Cтрахова модель охорони здоров’я в Україні сьогодні не має альтернативи і може подолати дві основні проблеми в цій сфері: недостатність фінансових коштів і низьку якість медичного забезпечення населення», – зауважила заступниця міського голови.

На її переконання, «потрібно розуміти кожному, що медичне страхування – це можливість отримати впевненість у завтрашньому дні». 

«Ірпінська міська рада обов’язково докладе всіх зусиль задля максимальної доступності страхової медицини для населення», – запевнила Олена Чернявська.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300