У Приірпінні знайшли десятки снарядів часів Другої світової

0 02 05 989f14a1c8782674623f0d20deb0763d8a620911061d2db7750cc239a5b056cf 24d820f0

В ірпінському мікрорайоні Романівка та поблизу Гостомеля на Київщині знайшли десятки снарядів часів Другої світової війни, повідомило Комунальне підприємство «Муніципальна варта».

У Романівці на снаряди натрапили робітники, які прокладали газову мережу на вул. Чайковського. Вони зателефонували на «гарячу лінію» чергової частини «Муніципальної варти».

«Інспекторами МВ одразу було повідомлено правоохоронні органи та подано термінову заявку з фото- та відеопідтвердженням до центру швидкого реагування ДСНС України… Інспектори «Муніципальної варти» обгородили та впродовж двух годин обмежували доступ людей на небезпечну територію», – йдеться в повідомленні.

Цілий вибуховий арсенал був знайдений у полі між селищем Гостомель та селом Раківка. Як повідомляє Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області, на місце події прибув піротехнічний підрозділ мобільного рятувального центру ДСНС України. Територію взяли під охорону співробітники Ірпінського відділу поліції.

Піротехніки ідентифікували чотири міни часів Другої світової. Проте під час додаткового обстеження території було знайдено ще 24 вибухонебезпечні предмети. Згідно з повідомленням, смертоносні знахідки «вилучені та будуть знешкоджені шляхом підриву на завчасно визначеному полігоні для знищення вибухонебезпечних предметів».

«При знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами 101 та 102», – наголошують надзвичайники.

Зі свого боку «Муніципальна варта» зазначає, що підозрілі предмети, схожі на боєприпаси, «категорично забороняється пересувати, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати, намагатися самостійно знешкоджувати знахідку, здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300