У школах Ірпеня за підтримки ЮНІСЕФ облаштовують бомбосховища (відео)

В Ірпінському НВО «Освіта» тривають активні роботи з облаштування бомбосховища. Під нього переобладнують підвальне приміщення. Загальна площа укриття – 300 квадратних метрів. Зараз майстри знімають зі стін стару штукатурку. За багато років вона відсиріла, а тому стіни покриватимуть заново. Щоб не було пилюки, робитимуть і стяжку підлоги.

Олексій Кучинський, директор НВО «Освіта»:
«Ми вже звідсіля вивезли майже 13 причепів різного сміття, і ще дещо залишилось. Ми його також повикидаємо, і в цілому буде нормально».

Укриття  облаштовують за системою відкритих кімнат обабіч коридору. Дві частини сховища, з лівого і правого крила школи, будуть з’єднані одним коридором і матимуть входи й виходи з різних сторін.

Олексій Кучинський:
«Отут є прохід. Праворуч і ліворуч також кімнати. Ще будуть установлені туалети, вмивальники, будуть рекуператори, щоб була нормальна циркуляція повітря. Також установимо баки для води в сусідніх кімнатах. Буде облаштована кімната під медпункт, а також під зберігання їжі».

Передбачили також і ситуацію на випадок відсутності електроенергії.

Олексій Кучинський:
«Тут буде встановлено генератор електричної енергії на випадок, якщо буде призупинено централізоване постачання».

Директор каже – роботи ще дуже багато, а тому укриття буде готове десь до середини вересня.

Інакша ситуація в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій. Приміщення це нове, а тому роботи рухаються значно швидше. Їх планують завершити до 1 вересня. Загальна площа цього укриття – 350 квадратних метрів. Тут одночасно зможе розміститися до 350 дітей.

Уже майже готове укриття й у дитсадку «Лісова пісня». Тут залишилося докласти плитку, встановити світильники та поставити умивальники й унітази. Усі ці бомбосховища готують за підтримки міжнародної програми фінансування ЮНІСЕФ.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Не можу не подякувати представництву ЮНІСЕФ в Україні, яке на сьогоднішній день працює над приведенням у відповідність до нормативів найпростіших укриттів п’яти садочків і п’яти шкіл, працює над упорядкуванням територій і спортивних майданчиків у наших дитячих садочках. 10 закладів на сьогоднішній день – під опікою ЮНІСЕФ, за що ми їм і вдячні».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300