У травні патрульна поліція Київщини виписала 370 штрафів за їзду без пасків безпеки й мотошоломів

Photoeditorsdk Export 2021 05 27t104406.332

Від початку травня на дорогах Київщини патрульні поліцейські винесли 370 адмінпостанов за їзду без пристебнутих ременів безпеки та мотошоломів. Про це повідомляється на сторінці патрульної поліції області в соцмережі.

При цьому правоохоронці спростували деякі поширені міфи щодо пасків безпеки:

«Міф №1. На невеликій швидкості можна не пристібатися. При зіткненні на швидкості 30 км/год ви не загинете, але отримаєте серйозні травми. А якщо зустрічний автомобіль їхав не з такою ж швидкістю? При лобовому зіткненні вже на швидкості 50 км/год вага людини зростає до трьох тонн. Так що непристебнутий водій розіб’є головою лобове скло і в дев’яти випадках із десяти – загине.

Міф №2. При їзді на невеликі відстані паски не потрібні. Все та ж статистика говорить, що в 75% випадків смерть водія на дорозі настає в межах 40 кілометрів від його дому. Навіть поїздка на сусідню вулицю пов’язана з ризиком ДТП.

Міф №3. Пасок у разі аварії заважає швидко вибратися з автомобіля, що, наприклад, палає або потопає. Навряд чи варто розглядати такий вид ДТП як максимально можливий. Але в пасках старої конструкції дійсно можна було заплутатися, сучасні ж інерційні паски забираються одним клацанням».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300