У Верховній Раді відбувся фінал національного конкурсу найкращих жіночих ініціатив (фото)

Photoeditorsdk Export 2019 09 28t171141.518

У Верховній Раді України відбувся фінал національного конкурсу «Кращі жіночі ініціативи для демократичного розвитку місцевих громад». Конкурс організовує Європейська асамблея жінок-депутаток, яку очолює в. о. Ірпінського міського голови – секретар міськради Анастасія Попсуй.

Участь у форумі взяли півтори сотні учасниць конкурсу з різних регіонів України та почесні гості: голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маазікас, радник із питань демократичного врядування стратегічної групи ПРООН Маркус Бранд, народний депутат України Марія Мезенцева та ін.

Анастасія Попсуй заявила, що щаслива вітати ініціативних жінок із проектами, важливими не тільки для їхніх міст, регіонів, країни, а й для всього світу. При цьому вона підкреслила велике значення солідарності та взаємної підтримки. «Важлива підтримка одна одної, важливе тепле слово: «Не здавайся! Молодець! У тебе вийде!»» – сказала ініціаторка конкурсу.

Участь у конкурсі брали жінки-депутатки, громадські активістки, вчені, бізнес-леді та всі, хто робить вагомі внески в розвиток своїх громад. Проекти, представлені ними на конкурс, оцінювалися в кількох номінаціях: «Підприємництво», «Громадська діяльність», «Нова Україна», «Наукова діяльність», «Врядування». У результаті були визначені 24 переможниці; ще три проекти отримали спеціальні призи.

Організатори конкурсу вручили дипломи і подарунки всім учасницям. Лауреаток нагородили дипломами та символічними статуетками, а шість переможниць преміювали поїздками до Європарламенту в Брюсселі, де вони зможуть пройти кількаденне стажування та поглибити свої знання з лідерства. Видавництво «Саміт-Книга» вручило найкращим конкурсанткам книгу про всесвітньовідомих українців «Legacy Ukraine».

«Це було приємне спілкування та щедрий обмін корисним досвідом і душевним теплом. Щиро дякую усім партнерам (Міжнародній амбасаді жінок-підприємниць, Представництву ЄС в Україні, Представництву Ради Європи в Україні, Асоціації міст України, видавництву «Саміт-Книга»), почесним гостям і усім конкурсанткам за активну участь у цьому проекті. Особлива вдячність – ірпінській команді на чолі з депутатом міської ради Віолеттою Кременчук за організацію заходу!» – відзначила на своїй сторінці в соцмережі Анастасія Попсуй.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300