У вихідні втретє відбудеться фестиваль «Ірпінський Парнас»

D59902c8e41d3cf872

27–28 липня в Ірпені вже втретє відбудеться фестиваль-конкурс поезії та авторської пісні «Ірпінський Парнас». Як повідомила член оргкомітету фестивалю, секретар Національної спілки письменників України по роботі з молоддю Богдана Гайворонська, цей мистецький форум збере учасників із усієї України та з-за кордону.

«Запрошуємо поетів, бардів і глядачів на фестиваль «Ірпінський Парнас», – зазначає секретар НСПУ. За її словами, в складі фестивального журі будутьтакі відомі поети й автори-виконавці, як лауреат Шевченківської премії Анатолій Кичинський, поетеса й перекладачка з Болгарії Анна Багряна, автор багатьох відомих пісень української естради Сергій Лазо та інші шановані митці слова.

Глядачі зможуть відвідати конкурсний відбір бардівської майстерні, поетичний батл і вручення дипломів фіналістів, які відбудуться на відкритій сцені «Парку письменників» у суботу. В той же день працюватиме ярмарок видавців, де можна буде придбати «гарячі» новинки за ціною, нижчою від ринкової. Ввечері учасники фестивалю зберуться навколо багаття: зварять великий казан кулешу, будуть співати пісні й читати вірші.   

Конкурсна програма завершиться в неділю на центральній площі міста, де виступатимуть переможці фестивалю, члени журі та запрошені гості. 

«Ми проведемо два незабутні дні в чарівному місці, де краса природи поєдналася із сучасним дизайном та багатою історією. Ви погуляєте в нашому новому парку, побуваєте на набережній, яка з’явилася лише цього року, отримаєте рідкісну можливість пожити в будиночках, де відпочивали і творили майже всі класики української літератури ХХ століття. Навколо нас дихає історія. Через дорогу від Будинку творчості письменників – будинок, де виріс Микола Носов, автор «Незнайка». Якщо трохи пройтися, то можна потрапити в АТБ, побудованому на місці старої дачі Максима Рильського. А в сусідній Бучі проводив літні канікули Михайло Булгаков. І це лише дрібка того, що ми можемо вам розказати… Всі, хто колись був на фестивалі «Ірпінський Парнас», можуть підтвердити: тут на вас чекають, тут вам буде добре», – відзначає Богдана Гайворонська.

Нагадаємо, раніше інформагентство ITV опублікувало її відеозвернення із запрошенням на «Ірпінський Парнас».  

Фестиваль заснований Національною спілкою письменників України та проводиться за підтримки Ірпінської міської ради й клубу авторської пісні «Ключ».

Адреса «Парку письменників»: вул. Стельмаха, 20. Телефон для запитань: (098)112-64-17.

Форма для реєстрації учасників: https://forms.gle/YXVz7YVLyQXd66X26.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300