Реклама

Учениці Ірпінського ліцею «Лінгвіст» стали найкращими українознавцями серед школярів України та світу

Учениці Ірпінського ліцею «Лінгвіст» стали найкращими українознавцями серед школярів України та світу

Учениці гуманітарного ліцею «Лінгвіст» Анна Коваль та Людмила Благодушка посіли I і II місця на ХVІ Міжнародному конкурсі з українознавства. На конкурсі вони представили свої наукові роботи. Про це повідомили в Управлінні освіти і науки ІМР.

Учениця 9 класу Анна Коваль представила свою наукову роботу про українсько-литовську ідентичність та творчість латиномовного поета епохи Відродження Миколи Гусовського. За свою робота вона отримали перше місце. Допомагала школярці з її роботою вчителька Тетяна Павліченко.

А ось учениця 10 класу Людмила Благодушко вирішила написати свою наукову роботу про функціонування синонімічних рядів у творі Ліни Костенко «Маруся Чурай». Людмила посіла друге місце на Міжнародному конкурсі. Керівницею її роботи була вчителька Ліна Вишневська.

«Пишаємося високими результатами учнів. Щиро дякуємо керівникам науково-дослідних робіт учасників конкурсу за плекання національно свідомого підростаючого покоління і підтримку обдарованих учнів», — написали в Управлінні освіти і науки.

Цей Міжнародний конкурс щорічно проводить Науково-дослідний інститут українознавства. У ньому беруть участь учні 8-11 класів з різних куточків України та світу. Мета конкурсу — залучення молоді до пізнання України та розвиток інтелектуального потенціалу школярів на засадах українознавства.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!