Реклама

Учні ІЛІТ вразили засновницю «Юрштабу» рівнем правової освіти (відео)

Юлія Соловйова, співзасновниця та керівниця ГО «Юрштаб»:

«Насправді кримінальна відповідальність за шахрайство настає у віці саме 16 років. Однак, це не привід відкривати підпільний офіс в себе вдома».

З якого віку дитина починає відповідати за свої злочини сама? У скільки років можна одружуватися? Чим загрожує знімати роботу ППО? На ці та безліч інших питань відповідали учні Ірпінського ліцею інноваційних технологій під час юридичної вікторини.

Гру для них влаштувала юристка зі стажем, співзасновниця ГО «Юрштаб» Юлія Соловйова.

Софія, учениця Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Було дуже цікаво. Мені дуже сподобалося. Думала, що це буде нудно, але було дуже класно. Я дізналася, що не можна вступати в шлюб з 16 років – Ви до цього думали, що можна? – Ну так, так».

Грали через спеціальний додаток на телефоні. Учні розділилися на три команди і навипередки відповідали на питання. Перемогла команда, яка зібрала найбільшу кількість вірних відповідей.

Ліцеїстам гра сподобалася. Кажуть, свої права та обов’язки треба знати всім.

Аріна, учениця Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Щоб бути свідомим громадянином, знати свої права, що законно, а що ні».

Юлія Соловйова, співзасновниця та керівниця ГО «Юрштаб»:

«Я була приємно вражена як швидко і правильно відповідали учні на поставлені питання. Сподіваюся, що вони для себе підкреслили ще щось нове. Але так, я вважаю, що дуже високий рівень знань у цих школярів».

В ІЛІТ гостя завітала на запрошення Молодіжного парламенту Ірпеня.

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Під кінець навчального року Молодіжний парламент вирішив трішки підтягнути скіли по юридичному напрямку. Адже дуже важливо знати і захищати свої права та обов’язки, тому мені було дуже приємно бачити в Ірпені Юлію Соловйову, яка є співзасновницею та керівницею «Юрштабу».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама