Українська міфологія крутіша за Marvel: у Києві презентували фентезі за мотивами українських міфів «Кий і морозна орда»

Kyi

13 березня в київському просторі Видавництва Старого Лева — книгарні-кав’ярні Старого Лева на Михайлівській відбулася презентація епічного фентезі Ніка Лисицького «Кий і морозна орда», створеного за мотивами української міфології.

На презентацію завітали українські артисти, інфлюенсери, медійники та книжкові блогери. Зокрема лідер гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин, співачка та ведуча Анна Заклецька, режисер Семен Горов та теле- й радіоведучий Микола Матросов.

Kyi

«Кий і морозна орда» — перший роман великої серії «Епічні пригоди міфічних героїв у Багатосвіті». Події в ній розгортаються в новому фантастичному всесвіті, де живуть персонажі давніх українських міфів, легенд та казок.

Перша книга серії розповідає про мрійливого юнака Кия, у світі якого стається лихо — зима не закінчується. Зі своїм товаришем Чугайстром Кий намагається з’ясувати, чому забарилася весна. Разом вони вирушають у небезпечну мандрівку, під час якої юнак відважно долає всі перешкоди, бореться зі страшною Морозною ордою та рятує рідну землю.

Processed With Vsco With S6 Preset

Як знайшовся головний герой роману, які меседжі автор заклав у книгу та чому варто прочитати фентезі саме зараз — у дружній бесіді Нік Лисицький розкрив усі секрети створення твору. Також письменник познайомив гостей заходу зі світом української міфології та розповів, чому саме до неї звернувся під час написання роману.

У найближчі кілька тижнів у Києві пройдуть ще два літературних івенти, присвячених фентезі «Кий і морозна орда» та українській міфології.

Перший — для поціновувачів фентезі та книголюбів — відбудеться 21 березня в книгарні «Сенс» на Арсенальній. Під час івенту можна буде познайомитися з автором, дізнатися про історію написання книги та придбати роман з автографом Ніка. Вхід на захід вільний. Зареєструватися на івент можна за посиланням.

Другий — для дітей та їхніх батьків — пройде 29 березня в книгарні «Моя книжкова полиця». На заході автор розкриє секрети створення нового фантастичного всесвіту й пошуків головного героя. Гості івенту матимуть змогу розпитати в Ніка Лисицького про книгу, придбати роман із автографом автора та якнайглибше зануритися в українську міфологію. Вхід на захід вільний. Зареєструватися на івент можна за посиланням.

Img 2586

Модеруватиме обидва заходи YouTube-блогерка Атмосферниця (Atmosfernitsa) — авторка каналу про книги, мистецтво та атмосферне життя в Києві, засновниця проєктів «Атмосферний ревізор», «Книжкові news» в рамках YouTube-каналу й інтерв’юєрка.

Нік Лисицький — письменник, креативний продюсер і популяризатор української міфології. Він — автор філософського фентезі «Казки для дорослих дітей» (2015) та політичного детективу «Цезарі» (2019).

У 2020 році Нік заснував громадську організацію зі збереження та популяризації української міфології «Чарівний світ UA». Упродовж трьох років під його керівництвом було створено інтерактивну платформу з доповненою реальністю, популярну настільну гру «Чарівний світ. Джерело сили», сценарій анімаційного серіалу та YouTube-шоу.

Kyi

Книга «Кий і морозна орда» — спільний проєкт Ніка Лисицького й компанії «Фантастичні українці», що продюсує креативні проєкти. На рахунку «Фантастичних українців» — однойменний документальний серіал про сучасну українську культуру, показаний 19 телеканалами та розміщений на українських і зарубіжних VOD-платформах.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300