Українські захисники покращили свої позиції в Приірпінні, – зведення за добу

Image

Упродовж попередньої доби на території Ірпінської та Гостомельської громад і на Житомирській трасі йшли бої. Українські війська покращили свої позиції в Ірпені, в с. Мощун Гостомельської громади та в Макарові. У Приірпінні не припинялися ворожі обстріли. Про це інформує Київська обласна військова адміністрація. Водночас Бучанська міська рада повідомляє, що Ірпінь, Буча й Гостомель узяті в кільце Збройними силами України.

«ЗСУ та Сили оборони завдають удари по угрупованнях військ ворога. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами. Рашисти продовжують знищувати об’єкти критичної інфраструктури. Обстрілюють житлові квартали, знищують історичні пам’ятки архітектури, школи, лікарні та виробництва. Ворог продовжує невдалі  спроби форсування р. Ірпінь. Ворожі угруповання намагаються проводити ротацію та доукомплектацію складу», – йдеться в повідомленні Київської ОВА.

Зазначається також, що російські подрозділи окопалися та території Бучанської та Немішаївської громад. У Бучанській, Гостомельській, Бородянській і Дмитрівській громадах помічені переміщення окупаційних військ.

Протягом доби на Київщині було зафіксовано більше 20 обстрілів житлових масивів та соціальної інфраструктури. У Бучанському районі найбільших руйнувань зазнали Ірпінська, Бучанська, Дмитрівська, Бородянська та Макарівська громади.

Нагадаємо, вчора пізно ввечері російські окупанти застосували у Приірпінні фосфорні боєприпаси.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300