Реклама

«Укрзалізниця» завершила відновлення мосту через річку Ірпінь

«Укрзалізниця» завершила відновлення мосту через річку Ірпінь

Відновлення залізничного мосту через річку Ірпінь, який було підірвано у березні 2022 року, завершено. Рух поїздів через міст відкрито двома коліями, це дозволить найближчим часом збільшити кількість пасажирських поїздів у напрямку Коростеня та міст — сателітів Києва. Про це інформує пресслужба Укрзалізниці.

Зазначається, що міст відновлювали працівники львівського містобудівельного поїзда. Зокрема, залізничники демонтували всі пошкоджені елементи мосту та на їх місті звели фактично нову переправу через річку.

«Спочатку впродовж місяця міст через річку Ірпінь було відновлено за тимчасовою схемою. Це дало змогу вже на початку травня минулого року запустити поїзди до Ірпеня, Бучі, Бородянки та інших населених пунктів. Після цього почали виконувати роботи з капітального відновлення мосту. Відтепер можемо повернути на напрямок належні обсяги руху», — зазначив член правління «УЗ» Роман Черніцький.

Роботи з капітального відновлення залізничного мосту було розпочато в липні 2022 року. Вже наприкінці листопада минулого року було відновлено рух поїздів непарною колією мосту, а наприкінці березня 2023 року завершено всі роботи з відновлення мосту та відкрито рух парною колією.

У компанії нагадали, що в перші дні повномасштабного вторгнення залізничникам вдалося евакуювати з Ірпеня до столиці близько 4 500 мешканців, переважно жінок і дітей. Після цього колію було пошкоджено обстрілами, декілька порожніх пасажирських вагонів, що їхали на евакуацію, зійшли з рейок.

Варто нагадати, що залізничний міст через річку Ірпінь було підірвано у березні 2022 року під час активних бойових дій у регіоні, щоб не допустити просування армії окупантів до столиці.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!