Унаслідок обстрілів зазнав руйнувань Гостомельський склозавод

Imgonline Com Ua Bigpicture 9dwkofniry

Унаслідок обстрілів у Гостомелі, які тривають із першого дня війни, зазнали руйнувань будівлі провідного українського підприємства з виготовлення й продажу склотари – ПрАТ «Ветропак Гостомельський Склозавод». Про це свідчать фото, зроблені в селищі.

Гостомельський склозавод широко відомий як виробник і експортер пляшок для напоїв і парфумерії, консервної тари тощо. Підприємство має більш ніж вікову історію. Перша його продукція була виготовлена ще у 1912 р. Попри зміни історичних епох, скловиробники завжди тримали на висоті свою виробничу марку. Продукція заводу отримала міжнародне визнання: зокрема, у 1998 р. вона була нагороджена «Зіркою світової якості» на конкурсі «Worldstar» у Японії та Аргентині, у 2000 р. підприємство стало лауреатом Міжнародного відкритого рейтингу популярності і якості товарів та послуг «Золота Фортуна».

2006 р. Гостомельський склозавод увійшов до міжнародної групи «Vetropak». Інші підприємства цього холдингу розташовані у Швейцарії, Австрії, Хорватії, Словаччині та Чехії. Завод був одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств Гостомеля, на ньому працювало більш ніж 800 осіб.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300