Уряд вирішив перейти до другого етапу послаблення карантину

9caa2793658f3cc387f216157300b1ce

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про перехід із 22 травня до другого етапу послаблення карантину. При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися в залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Загалом дію карантину в Україні продовжено до 22 червня. Про це повідомила пресслужба уряду.

Регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12 нових випадків COVID-19, ПЛР- та ІФА-тестувань — більше 12, а завантаженість лікарняних ліжок для пацієнтів із коронавірусом складає менше 50%, можуть послабити протиепідемічні заходи та відновлювати роботу громадського транспорту з 22 травня.

25 травня має бути відновлена робота метрополітену, а також відкриватимуться дитячі садки. Відновлення перевезень повинно відбуватися з обов’язковим дотриманням усіх заходів безпеки: масочного режиму, постійної дезінфекції тощо.

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую — лише за умов, що в усіх областях ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких прийматимуться спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляє урядова пресслужба, з 1 червня планується відновлення залізничних пасажирських перевезень у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні та міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. «Проте, якщо це перевезення до регіону, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів — дозволяється перевезення в межах 50% від кількості місць для сидіння за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду», — зазначається в повідомленні.

«Щодо міжнародних перевезень, то від моменту публікації сьогоднішньої урядової постанови відкриється можливість їх здійснення — як автобусних, так і залізничних — через відкриті пункти пропуску, які запрацюють», — сказав під час засідання уряду Денис Шмигаль.

Разом із тим, він зазначив, що питання відновлення рейсових авіаперевезень і відкриття аеропортів буде розглядатися після 15 червня, коли країни-партнери почнуть відкривати свої кордони. «Поки аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведемо діалог з авіаперевізниками, і поки є спільна позиція, що швидше 15 червня немає сенсу відкривати роботу аеропортів», — пояснив прем’єр.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300