Уроки для першокласників у Приірпінні стануть цікавішими

Photoeditorsdk Export (20)

Для перших класів шкіл Приірпіння управління освіти і науки Ірпінської міської ради закупило дидактичні матеріали, які, відповідно до концепції Нової української школи, мають допомогти дітям у навчанні. Про це ITV повідомили в управлінні.

«Як зацікавити школярів початкових класів і пробудити в них інтерес до навчання? Надзвичайно важливим є розвиток пізнавальної сфери дитини, яка тільки вчиться рахувати і читати, пізнавати щось нове. Тому їй треба допомогти та зробити ці заняття цікавими, веселими й інтерактивними. Саме з цією метою для кожного першого класу Нової української школи закладів загальної середньої освіти Ірпінського регіону були закуплені дидактичні матеріали. Сьогодні всі ці матеріали в школах і чекають зустрічі з першачками!» – йдеться в повідомленні.

Як зазначила директор науково-методичного центру управління освіти і науки міської ради Олена Лошицька, дидактичні матеріали закупили для 57 перших класів за кошти державної субвенції і міського бюджету – всього на це було витрачено близько 670 тис. грн.

Тепер на уроках для першокласників застосовуватимуться такі новинки:

Комплект для навчання грамоти/письма (на магнітах) «Абетка українська».
Використовується в якості демонстраційного та роздаткового матеріалу під час вивчення української мови в початкових класах.

Набір (комплект) сюжетних та предметних малюнків, карток для розвитку мовлення.
Картки з малюнками та завданнями для розвитку зв’язного мовлення, спостережливості, уяви та творчих можливостей першокласників. Учитель може використовувати картки для організації роботи в парах, групах, ігрової діяльності, змагань із словесної винахідливості на різних етапах уроку, а також для індивідуальних вправ. 

Набір настільних розвивальних ігор.
Сформований із найпопулярніших настільних ігор різного формату. Граючись, діти розвиватимуть пам’ять, уяву, вчитимуться і закріплюватимуть знання, отримані з математики, читання, природничих дисциплін.У комплект входять сім ігор: «Подорож Україною», «Уява», «Поясни слово», «Лото з дерев’яними бочатами», «Морській бій», «Найспритніший», «Хто я?».

Набір карток, цифр, знаків демонстраційний (в тому числі на магнітах).
Дитина зможе в ігровій формі знайомитися з цифрами, вивчати склад числа, рахувати і порівнювати, вчитися виконувати основні обчислювальні дії, розв’язувати приклади, дізнаватися про геометричні фігури. Картки, які входять у набір, виготовлено з дотриманням державних санітарних норм і схвалено провідними психологами та педагогами; вони мають округлі куточки, що робить їх безпечними для дітей.

Рахункові палички Кюізенера (для групової роботи).
Набір для навчання за методикою Кюізенера. Кожна паличка – це число, виражене кольором і величиною.

Набір моделей геометричних тіл і фігур.
Містить п’ять основних геометричних тіл та чотири геометричні фігури. Використовується в якості роздаткового матеріалу під час вивчення математики в початкових класах.

Математичний планшет 10х10 см (покращений варіант).
Використовується для розвитку в дитини математичного мислення, уяви, моторики, засвоєння поняття геометричних фігур.

Навчальний набір «Танграм» (для групової роботи).
Використовується в якості роздавального матеріалу під час вивчення математики в початкових класах. Включає сім плоских фігур, які складають певним чином для отримання іншої, більш складної фігури: зображення людини, тварини, предмета домашнього вжитку тощо.

Набір «Цікаві кубики».
Діти отримують навики тривимірного конструювання та розв’язання задач. Сприяє розвитку просторового мислення та проявленню творчих здібностей.

Набір «Частини цілого на крузі. Прості дроби».
Дуже зручний методичний матеріал для пояснення учням понять цілого і частин. Завдяки зручному кріпленню на магнітній основі елементи надійно фіксуються й не розсипаються під час використання.

Ваги навчальні.
Набір виготовлений з високоякісної деревини.

Навчальний набір грошових знаків.
Дозволяє дати учням уявлення про зовнішній вигляд діючих в Україні грошових знаків, познайомити з грошовими одиницями та їх співвідношенням, вчити оперувати поняттями «ціна», «кількість», «вартість». Також, використовуючи набір, можна відпрацьовувати навички додавання й віднімання, множення і ділення.

Дитячі карти України, світу й Сонячної системи.
Надруковані на щільному папері з глянцевим покриттям, формат не менший ніж А1.

Муляжі фруктів та овочів.
Виготовлені в натуральну величину з пінопласту й воску та забарвлені в природні кольори безпечними нетоксичними фарбами. Муляжі використовуються на уроках природознавства та образотворчого мистецтва в початковій школі.

Килимок-конструктор із пазлів.
Плитки (пазли), які стикуються між собою за допомогою зачепів «ластівчин хвіст». Покриття для покращення дизайну приміщень, створення комфорту і затишку в навчальних класах початкової школи. Воно тепле, м’яке й екологічно чисте, стійке до щоденного вологого прибирання.

Ляльковий театр.
Ляльки-рукавички для театральних ігор зручні для використання дітьми до 10 років. За допомогою набору діти можуть виконати постановки відомих казок або вигадати власну, що добре розвиває комунікативні навички та імпровізацію.

Віяло з англійськими літерами.
Призначене для вивчення літер та складів дітьми молодшого шкільного віку.

Ігри (англійська мова).
Розвивальний набір, що включає яскраві книги з різноманітними завданнями, настільні ігри і картки. Разом із героями улюблених мультфільмів дитина вивчатиме англійську мову, розвиватиме логічне мислення й комунікативні навички. Ігрова форма сприятиме зацікавленості дитини, можливості неодноразово повертатися до вправ, тренуючи певні знання і вміння. Яскраві картки зі словами можна використовувати для навчання, закріплення знань, ігор із друзями.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300