В амбулаторіях Ірпеня вакцини зберігають згідно зі світовою практикою (відео)

Від 2 до 8 градусів тепла – саме при такій температурі повинні зберігатися вакцини від COVID після того, як вони потрапляють у холодильники в пунктах щеплення.

Це холодильник центру вакцинації в Ірпінській поліклініці. У таких же зберігаються вакцини й у кожній амбулаторії громади. І температурний режим у них – під постійним контролем.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«До сьогоднішнього моменту всі відмітки, а також контроль відбувався в ручному режимі, і доводилося вести паперові журнали, в яких відзначали температуру».

Двічі в день – вранці і ввечері – медики самотужки фіксували показники й контролювали, щоб холодовий ланцюжок не збився. Але відтепер замість людей цей контроль виконуватимуть спеціальні датчики. В ірпінських амбулаторіях їх установлюють на всіх холодильниках із вакциною.  

Андрій Левківський:
«Якщо температура буде виходити за необхідні рамки, які виставлені, будуть відправлятися відповідні повідомлення особам, відповідальним за температурний режим у закладі».

За кордоном такий контроль за зберіганням вакцини – це вже давня практика. В Україні ж до цього лише приходять.

Андрій Левківський:
«З наступного року Національна служба здоров’я України в усіх, хто буде контрактуватися на пакет вакцинації від COVID-19, також буде вимагати, щоб у закладі був наявний контроль за температурним режимом у місцях, де зберігається вакцина. І ми це виконали».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300