Реклама

В Ірпені готуються до нового навчального року

Кожного тижня перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин обїжджає інфраструктурні обєкти міста, де ведуться ремонтні роботи. За три тижні до початку нового навчального року особлива увага прикута до закладів освіти – зокрема, тих, де зараз тривають масштабні реконструкції.

Серед них – школа №2. Тут продовжують активно утеплювати приміщення. Уже виконано близько 70% робіт. Тепер заклад не лише виглядає по-новому, але й став значно теплішим.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Зроблена заміна повністю всіх вікон, зараз робиться вхідна зона – це новий ґанок. І, звичайно, нова їдальня – вона була повністю знесена і заново побудована. Зараз ідуть уже внутрішні роботи. Плануємо до 1 вересня закінчити».

Їдальня, що колись була похмурою, має стати яскравою і життєрадісною. Тут уже готуються викладати облицювальну плитку на стіни і підлогу.

Яскравими барвами вже зовсім скоро заграє і хол школи №17. Його капітальний ремонт виходить на фінішну пряму.

Олександр Маркушин:
«Минулого року школа перемогла в громадському бюджеті (проект ремонту), але коштів було, звісно, недостатньо, бо ми вважаємо, що перед тим, як робити ремонт, треба поміняти всі комунікації. У цьому холі замінені всі комунікації – це тепло, вода, каналізація».

Крім холу, в школі №17 кардинально зміниться і спортзал. Тут капітально ремонтують і саму спортивну залу, і роздягальні, де обіцяють облаштувати душові кабінки. Оскільки роботи чимало, закінчити планують до середини жовтня.

А от у школі №1 реконструкцію обіцяють завершити до 1 вересня. Тут утепляють приміщення, уже замінили старі вікна в коридорах та спортзалі, а також частково оновили систему теплопостачання. Тож до святкування свого 80-річчя школа майже готова.

Олена Ілляшенко, директор Ірпінської школи №1 ім. А. Макаренка:
«Приємно те, що незабаром 1 вересня, прийдуть першачки, і взагалі 80 років школа чекала того, щоб ми побачили її в новому одязі. Впевнені, що ми з задоволенням 1 вересня відчинимо двері й зустрінемо маленьких пташенят у такій приємній альма-матері науки».

В управлінні освіти кажуть, цього року в Ірпені підготовка освітніх закладів до нового навчального сезону особливо активна, і на це з міського бюджету виділені чималі кошти.

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міської ради:
«Серед пріоритетів Ірпінської міської ради на сьогодні є питання освіти, і фінансування ремонтних робіт – поточних, капітальних, робіт із реконструкції – є першочерговим. Практично в кожному закладі, який знаходиться в Ірпінському регіоні (а їх 35) тривають у тому чи іншому обсязі ремонтні роботи – де більше, де менше. Враховуючи те, що останні кілька десятків років інфраструктура закладів загальної середньої, дошкільної і позашкільної освіти не отримувала належного фінансування, в останні роки здійснюються величезні обсяги робіт».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!