В Ірпені говорили, як уберегтися від сезонних захворювань (відео)

Цими вихідними впізнаваний в Ірпені автомобіль «найшвидшого педіатра» був помічений поруч із парком імені Правика. Саме тут лікар-педіатр Юлія Корнутяк розповідала, що робити, аби вберегтися від сезонних захворювань. 

Юлія Корнутяк, «найшвидший педіатр» Ірпеня:
«Мої поради для тих, хто не хоче хворіти: перш за все, щоб у вашій квартирі, у вашому будинку був правильний мікроклімат — це коли у вас у кімнаті 18—20 градусів, відкриті вікна й вологість від 50 до 70%. Оце нормальний мікроклімат».

Ще одним способом уникнути грипу та інших серйозних захворювань є щеплення. За словами Юлії, останнім часом почастішали випадки підробки довідок про вакцинацію, і це її обурює.

Юлія Корнутяк:
«До мене дійсно звертаються пацієнти, які просять, щоб я зробила ту довідку, але мені не потрібні ніякі гроші, я людина дуже принципова. Я вакциную своїх дітей і плановими вакцинами, і позаплановими, і для мене дуже важливо, щоб люди вакцинувалися, тому що я постійно працюю з хворобами, які реально мають загрозу».

Юлія Корнутяк працює в Ірпені вже понад 4 роки. База її пацієнтів налічує більше 5 тисяч дітей. Каже, може вже за 5—10 хвилин після дзвінка приїхати до хворого і надати фахову допомогу.

Юлія Корнутяк:
«Моя сумка укомплектована всім необхідним — там є ліки для першої медичної допомоги, є діагностичні тести, тобто все те, що лікар первинної ланки може провести. Я, власне, цим і займаюсь».

Під час зустрічі з педіатром говорили і про перспективи розвитку медицини в регіоні. Голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк наголосив, що основними напрямками розвитку міста будуть саме освітня і медична сфери. І великий поштовх цьому надасть відкриття сучасного медичного центру вже цього року.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:
«До кінця року ми відкриємо перший і другий поверхи, наступного року вже відкриємо повністю все. Крім того, треба розуміти, що медичні технології не стоять на місці, вони постійно розвиваються, постійно рухаються. Тому медичне обладнання, діагностичне обладнання — це теж завдання, яке буде стояти у нас у пріоритеті, і ми спробуємо це в наступні п’ять років реалізувати в Ірпені».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300