В Ірпені говорили про відродження деокупованої Київщини (відео)

«Київщина. Віримо. Міцнішаємо. Відроджуємося». Під такою назвою в Ірпені відбувся обласний форум з нагоди 2-ї річниці визволення Київщини від російських окупантів. У заході взяли участь представники Київської обласної державної адміністрації, керівники районів, голови громад, волонтери, військовослужбовці та представники духовенства.

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації:

«Дозволю собі зробити настанову нашим громадам і собі самому. Нам необхідно використовувати кожну копійку, кожну можливість на відновлення наших осель, нашої інфраструктури. І далі допомагати нашим Збройним Силам України до повної перемоги над ворогом».

На початку роботи форуму його учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за нашу свободу. А також нагородили тих, хто під час російської агресії проявляв особливий патріотизм і зараз тримають  активну громадську позицію. Відзнаки та цінні подарунки отримали медики, освітяни, підприємці і, звісно ж, військові. Серед нагороджених і майор Збройних Сил України Альона Павлова.

Альона Павлова, майор Збройних Сил України:

«Коли в країні іде війна, ми маємо думати за тих, хто зараз на фронті, розвивати бізнес, підтримувати економіку. Ми маємо, перш за все, допомагати армії, країні і робити все так, щоб нашим дітям і майбутньому поколінню було не соромно жити в цьому місті».

Альона Павлова — військова з бойовим досвідом. Вона представляє жінок, які зі зброєю в руках стають на захист країни поруч із чоловіками.

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації:

«Великий уклін, честь і повага до цих жінок. Це словами не передати».

В межах заходу були організовані панельні дискусії, на яких обговорювали відновлення бізнесу в деокупованих громадах Київщини та відродження економіки в цілому. Наголошувалось, що працююча економіка — це не лише забезпечення життя в тилу, але й можливість підтримки фронту. Акцентували також на прозорості та якості відбудови зруйнованого під час російської агресії житла на Київщині. За два роки вдалося відновити 17 тисяч об’єктів.

Микола Бойко, заступник голови Київської обласної державної адміністрації:

«Процес відбудови контролюють усі- від пересічного громадянина, закінчуючи правоохоронними органами, а також міжнародними партнерами. Наприклад, процес відбудови за програмою UNITED 24 та Фонду ліквідації наслідків долучена організація ПРООН. Вона повністю супроводжує цей процес, починаючи від тендерного завдання і завершуючи здачею об’єкта в експлуатацію.

Учасники форуму обговорювали також розширення можливостей реабілітації та ментальну підтримку військових і ветеранів. А ще – про важливість духовної деокупації Київщини.

Агапіт, архієпископ Вишгородський, керуючий Вишгородською єпархією ПЦУ:

«Сьогодні вже відкриваються духовні очі для тих людей, які ще до сьогоднішнього часу ходили у храми так званої української православної церкви московського патріархату, яка протягом тридцяти років Незалежності пропагувала ідею руського миру. Сьогодні найголовніше, щоб ми єдналися. Єдналися навколо нашої спільної великої перемоги, яка буде неодмінно».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбувся день відкритих дверей (відео)

Сьогодні, 16:25

Детальніше
Ірпінців запрошують до обговорення інвентаризації зелених насаджень 

Сьогодні, 15:35

Детальніше
У молодіжному просторі «Ko_Laba» в Ірпені завершили ремонт

Сьогодні, 14:40

Детальніше
Товариство “ВІДВАЖНИХ” представило новий сайт компанії

Сьогодні, 11:42

Детальніше
Ірпінська команда СТК «Сона» перемогла в першому етапі Кубку України з мотокросу

Сьогодні, 10:36

Детальніше
3 роки в'язниці: в Ірпені винесли вирок чоловіку, який ухилявся від військової служби

Сьогодні, 10:24

Детальніше
В Ірпені завершили перший етап капітального ремонту поліклініки, який профінансувала компанія «SOCAR»

Сьогодні, 10:11

Детальніше
На чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування спортсмени клубу «Kyiv region O-team» вибороли понад 50 нагород

Сьогодні, 10:00

Детальніше
Всі новини
300x300