В Ірпені групи інженерів обстежують будинки, які постраждали від обстрілів (відео)

Photoeditorsdk Export

В Ірпені працюють дві групи інженерів, які обстежують будинки, що постраждали від обстрілів. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Зараз в Ірпені працюють дві групи фахових інженерів Науково-дослідного інституту будівельного виробництва. Вони професійно обстежують пошкоджене житло ірпінців, встановлюють його придатність до подальшого відновлення і можливість проживання в ньому людей», – зазначив мер.

За його словами, першочерговому огляду підлягають повністю зруйновані будинки, наступні на черзі – будинки, які зазнали ушкоджень унаслідок влучань снарядів, далі будуть обстежуватися помешкання, в яких вибило вікна чи двері.

«Працюватимуть ці комісії у визначеній черговості по всьому пошкодженому житловому фонду міста. Звернення чи заяву писати не потрібно. Однак, якщо ви живете у багатоквартирному будинку, де пошкоджені тільки вікна, двері або дах, ви повинні через керівника ОСББ, ЖБК, управляючої компанії подати кількість та розміри до управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства ІМР. Мешканці приватних будинків, де пошкоджені лише вікна чи двері, можуть звертатись із заявками на їх відновлення за номером +380681733932. Наголошую, лише приватні будинки із пошкодженими вікнами і дверима», – пояснив міський голова.

Нагадаємо, за даними супутникового центру ООН UNOSAT, у результаті обстрілів російської армії ушкоджень і руйнувань зазнали близько 1060 об’єктів житлової та соціальної інфраструктури Ірпеня – 71%.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300