В Ірпені камери відеоспостереження ОСББ приєднають до міської мережі (відео)

Установити камери відеоспостереження на території усіх ОСББ. З таким проханням звернувся очільник ірпінського відділу поліції Олександр Малоголовий до голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Ірпінської громади.

Олександр Малоголовий, начальник ірпінського відділу поліції:
«Ми розуміємо, що в нашій країні на даний час економічна ситуація буде погіршуватись, і крадіжок, майнових злочинів буде ставати все більше й більше. І це як наша, так і ваша зона відповідальності як голів ОСББ».

Поліцейський запропонував представникам ОСББ боротися із зловмисниками спільно. А щоб робота була ефективнішою, необхідно не лише встановити відеонагляд, але й централізовано приєднатися до загальноміської мережі. З цим погодились і в Ірпінській міськраді.

Микола Ковальчук, начальник КП «Муніципальна варта»:
«Камери ставити треба. Запускати їх треба в інтегровану систему, щоб мала доступ і поліція, і муніципальні служби. Просто поставити камери, щоб був в одному ОСББ реєстратор, в іншому реєстратор – це вже вчорашній день».

Відомо, що до війни завдяки камерам «Муніципальної варти» майже все місто було як на долоні. Але під час бойових дій мережа була зруйнована повністю. Її прокладатимуть за новітніми технологіями. Наразі вже відновлено 10% відеокамер «Мунварти». І, що важливо, – неушкодженим залишилося серверне обладнання. А тому процес інтегрування відеонагляду ОСББ можна вже розпочинати.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«ОСББ, які виявлять бажання інтегруватися в єдину систему відеонагляду міста, отримають технічні характеристики обладнання, яке потрібно встановити у себе в ОСББ, для його придбання, а ми зі свого боку надамо точки під’єднання і доступ до наших серверів, щоб інформація зберігалася для оперативного реагування або поліції, або «Муніципальної варти»».

В ОСББ кажуть – відеокамери для них завжди були актуальними. І в багатьох вони вже встановлені. Там мешканці навіть устигли переконатися в їхній ефективності.

Володимир Гусак, голова ОСББ «Дубок»:
«Був випадок, коли близько першої ночі людина зайшла в будинок. Ми побачили, як він переліз через паркан, посидів в альтанці, почекав, подивився, що нікого немає, як він зайшов у будинок, відкрив двері ломом».

Руслан Шевчук, голова Громадської спілки «ОСББ Ірпінь»:
«Тут ідеальність у тому, що це швидкість оперативного реагування, якщо вони (відеокамери – ред.) поєднані в одну систему. Це супер, це правильно, але в це теж потрібно вкладати кошти. Тому є рішення зараз тимчасово дати доступ «Муніципальній варті» й поліції до вже діючих систем, які є в ОСББ, для того, щоб вони кожного разу не приїжджали в ОСББ і просили скопіювати, а щоб вони мали прямий доступ через вай-фай і могли оперативно відреагувати на будь-які події».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300