В Ірпені масово вимірювали тиск і рівень глюкози в крові

У рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з гіпертонією в Ірпені організували масове вимірювання артеріального тиску та кількості глюкози в крові.

Олена Євстігнєєва, представник Всесвітньої ліги гіпертонії:
«Гіпертонія займає перше місце у світі з захворюваності, інвалідизації  і смертності, тому що призводить до інфарктів та інсультів. Тому Всесвітня ліга гіпертонії вважає, що потрібно робити масове вимірювання, щоб люди знали свою цифру тиску і контролювали його».

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови: 
«Ірпінь, як справжнє місто здоров’я, долучився сьогодні до всесвітньої акції боротьби з гіпертонією. Ми організували 10 медичних локацій по всьому регіону. У рамках цієї акції Всесвітня ліга гіпертонії подарувала нашим медичним закладам 30 сучасних автоматичних глюкометрів».

Тимчасові медичні мініпункти були організовані в кожній амбулаторії регіону, в міській лікарні, поліклініці й навіть у Центрі надання адміністративних послуг. Обстеження могли пройти всі охочі.

Працівниця міської ради:
«Дуже хороша акція. Не кожен, хто працює, може вибігти з роботи і зробити аналізи. А тут ми спустилися, перевірились і заспокоїлися, що все добре».

У міській поліклініці обстеження проводили в холі, на першому поверсі. Майже кожен відвідувач закладу зупинявся, щоб довідатися про свої показники. У чергу на обстеження ставали навіть лікарі.

На сьогодні близько 30% пацієнтів Ірпінської поліклініки страждають на гіпертонічні хвороби.

Наталія Антонівська, районний кардіолог:      
«Враховуючи таку величезну проблему, її актуальність, бажано, щоб наші пацієнти зверталися вчасно до лікаря, якщо мають будь-які скарги на головний біль, болі в серці, запаморочення. Тому що останнім часом дуже почастішали випадки ускладнень у вигляді гіпертонічних кризів, інсультів, інфарктів, ниркової недостатності. Навіть є такі теорії, що цукровий діабет викликаний підвищенням артеріального тиску».

До речі, майже чотири роки тому в Ірпінській міській поліклініці відкрили антигіпертензивний центр, де можна отримати консультації та пройти амбулаторне лікування.

Наталія Антонівська:     
«У нашому центрі щороку надається консультативна допомога двом тисячам пацієнтів. В основному це хворі з цукровим діабетом, люди, які перенесли інсульт, інфаркт, багато хворих із облітеруючими захворюваннями нижніх кінцівок, які також мають артеріальну гіпертензію».

Лікарі кажуть, що результати сьогоднішнього моніторингу будуть використані для аналізу щодо розповсюдження гіпертонії в регіоні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300