В Ірпені на Соборній триває заміна каналізаційного колектора (відео)

В Ірпені на вулиці Соборній, біля торгово-розважального центру «Жираф», міняють каналізаційний колектор. Роботи тривають із минулого тижня. Комунальники говорять, що ситуація виявилася складнішою, ніж передбачалося.

Артур Загодіренко, начальник КП «Ірпіньводоканал»:
«Коли ми почали розкопувати, (виявилося), що там сильний плавун. Каналізація знаходиться на глибині більше 5 метрів, докопатися до самої труби ми не можемо. Тому було прийнято рішення розкопати у двох місцях — з однієї сторони Соборної й з іншої. Ми найняли додатково спеціалізовану фірму з Києва, яка зробить методом протяжки – тобто через два колодязі, які розкопані, протягне нову трубу».

Іншими словами, поряд зі старим трубопроводом прокладають новий. Старий наразі працює в аварійному стані.

Володимир Волощук, начальник каналізаційної ділянки:
«Каналізаційна мережа була збудована років 40–50 тому. Вся мережа забита, почистити її неможливо. У трубу осідає грунт, на дорозі робиться провал, і стоки не проходять через трубу. Пробити її машинами неможливо, треба тільки міняти».

Через аварійні роботи дорога на Бучу перекрита.

Артур Загодіренко:
«Скарги, звісно, надходять, бо це спричиняє певний дискомфорт. Але люди прекрасно розуміють, що якщо зупиниться каналізація – доведеться відключати воду – в тому числі в районі БКЗ і «Прогресу» («Планета Пластик») в Ірпені й частину міста Бучі».

Тому співробітники комунального підприємства «Ірпіньводоканал» просять водіїв запастися терпінням і роблять усе можливе, щоби замінити колектор якомога скоріше.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300